Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Cuma, Nisan 01, 2016

Sezon @nketi: Cemil Yılmazer (Kadırgaspor)


Sezon anketi köşemiz tüm hızıyla devam ediyor. Bugünkü konuğumuz İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Kadırgaspor'un teknik direktörü Cemil Yılmazer

1. Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?
Aslında sezon öncesi kısıtlı bir bütçeyle yolda çıkmıştık hatta Kadırga tarihinin en kısıtlı bütçesiydi diyebilirim. İlk beş hedefimiz vardı kısıtlı bütçe ve kısıtlı sayıda oyuncuyla iyi bir sezon geçirdik diyebilirim. Sonuçta olarak her şeyin bilincinde olan camianın sezon sonunda da memnuniyetini gördüm. Kısacası Kadırga için hiç de fena olmayan bir sezon oldu.

2. Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?
Sezon içinde kısıtlı olan kadromuza bir de uzun süreli sakatlıklar eklenince gerçekten çok sıkıntıya düştük. Genç takım oyuncularını iyi tanımam sebebiyle şans onlara geldi. Gençlerden aldığımız performans sıkıntılı dönemi aşmamızda çok önemli rol oynadı.

3. Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?
Kadırga camiası, kulübünü ve takımını sever. Bu konuda sıkıntı yaşamadık ancak eski yıllara nazaran tribünlerdeki seyirci sayısında azalma olduğu da kesin. Ancak şunu da belirtmeliyim ki camia maç seçer, kaliteli olacağına inandığı maçlarda tribünleri doldurur.

4. Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden?
Kuştepe maçı... Kendinizden 3-4 kat daha bütçeli bir takımla önemli eksiklerinize rağmen başa baş oynayıp galip gelebiliyorsanız sahada doğru olanları yapmışsınız demektir. Bu da seyredenlere zevk verir. Bütün camia maç sonrası çok mutluydu.

5. Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?
İçeride oynadığımız Acıbadem maçı... 1-0 öne geçtik, rakibe sıfır pozisyon verip ceza sahası dışından gelişi güzel şekilde şutlarla son 10 dakikada 2 gol yedik.  4-5 net gol pozisyonunu değerlendiremedik. Eğer kazansaydık lider olacaktık. Kim bilir belki de o rüzgarla her şey değişecekti. Çok üzülmüştüm.

6. Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri?
Öncelikle 99 doğumlu Mehmet Özer... Nerede görev aldıysa sıfır hatayla oynadı. Özgür ve kaptan Burak da sahadaki mücadeleleriyle gençlere örnek oldular. Kendilerine çok teşekkür ederim.

7. Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması gereken nelerdir?
Her amatör kulübün sıkıntısı olan maddi sıkıntılar nedeniyle yüksek hedefler konamıyor. Bunun nedeni tamamen kişilere bağımlı kalmak... Kişiler yardım ederse iyi takım yapar yüksek hedef koyulur yok yardım az ise o zamanda ortalarda kalırsınız. Buna çare olarak tamamen kurumsallaşmak gerekiyor. Kulübe gelir getirecek girişimler yapmalısınız ve sabit bir bütçeye ulaşmalısınız. Bu bütçeyi de sürekli arttırarak daimi bir hale getirdiğiniz zaman her şey çok farklı oluyor.

8. Eklemek istediğiniz bir konu var mı?
Son olarak piyasanın çok yüksek olmasından yakınacağım... Transfer sezonu geldiğinde hiç bir başarısı olmayan oyuncular yüksek rakamlar istiyorlar Oynadığı maç sayısına bakmadan lig sonunda sıralamadaki yerine bakmadan... Bence oynama alışkanlığı edinmesi gereken oyuncu sayısı çok fazla. Bir yıl bir takımda 15- 20 maç oynamakla futbolcu olunmuyor öyle olsaydı eğer Türkiyemiz UEFA sıralamasında Avrupa'da en çok genç nüfusa sahip ülke olarak zirvede olurdu. Futbolcu kardeşlerime tavsiyem maddiyatın peşine fazla düşmeden işlerinin hakkını vermek için mücadele etsinler. O zaman o mücadelenin maddi karşılığını alabilirler. Kısacası amatör futboldan evlerinin mutfak masrafını karşılayabiliyorlarsa şükür etsinler ve profesyonel olmak için daha çok çalışsınlar. Sevgiler saygılar hepiniz sağlıcakla kalın...

Sırada: Serkan Kaya (Batı Trakyaspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.