Pazartesi, Nisan 04, 2016

Sultanmurat oyuncuları kan revan içinde maçı yarıda bıraktılar


İstanbul U 13 Ligi 29. Grup'ta oynanan Sultanmuratspor-Bağcılar Eğitimspor maçı konuk ekip lehine 3-0 devam ederken ev sahibi ekip sahadan çekildi. 

Bağcılar Eğitimsporlu oyuncuların fiziksel büyüklüğü olduğu ve mücadelenin eşit şartlar altında olmadığı gerekçesiyle Sultanmuratspor cephesi tepki gösterirken Siyah-Beyazlılarda 5 oyuncu sakatlanarak sahadan çıktı. Sahada 6 oyuncu kalınca karşılaşmanın hakemi 38.Dakikada maçı bitirdi.


Sultanmuratspor Teknik Direktörü Hüsamettin Özköşkoğul yaptığı açıklamasında "Bağcılar Eğitimsporlu oyuncuların fiziksel büyüklüğü nedeniyle eşit şartlar altında olmadı. Sakalı bıyığı çıkmış hatta karşılaşmanın hakemi ile aynı boyda olan bir oyuncuyu nasıl oynatıyorlar anlayamıyorum. T.F.F nasıl oluyor böyle sakaları bıyıkları çıkmış oyunculara izin veriyor anlamış değilim Çocuklar korkuyor topa giremiyor girenler de yara bere kan içinde çıkıyor. Şartların eşit olmadığı bir maç oynamaya çalıştık fakat olmadı" dedi.


Özköşkoğlu şöyle devam etti: "Yaş Küçültme olayı ülkemizin her yerinde oluyor. Garip olan tarafı karşı takımda kimliğindeki yaştan büyük olan bir oyuncu oynatıldı. Şikâyet hakkı yok. U-13'te (2003 doğumlularda) karşındaki takım 15 yaşında bir oyuncu oynatıyor sen bunu farkediyosun ama şikâyet edemiyorsun ve adam alt yaş gruplarında böyle kaçak 2 -3 oyuncuyla başarıya koşuyor günü kurtarıyor. Sonra altyapılarımızdan niye oyuncu çıkmıyor" diye ifadelerde bulundu.



Saltık: İddialar gerçek dışı
Bağcılar Eğitimspor Kulüp Başkanı Süleyman Saltık ise Sultanmuratspor cephesinin suçlamalarını esefle karşıladıklarını belirterek, "Eğitimspor bir okul kulübü olarak kurulmuş, daha sonra tüm ilçe gençliğini kapsamıştır. Burada öncelik eğitimdir. Biz yaş büyültme, kaçak oyuncu oynatma gibi sahtekarlıklara bulaşacak bir kulüp değiliz, kurulduğumuz günden bu yana dürüst ve onurlu bir şekilde mücadele ediyoruz" dedi.


Sultanmuratspor'un sahadan çekilmesine anlam veremediklerini ifade eden Saltık, "Yaşı büyük oyuncu oynattığımız iddia ediliyor. Buradan Sultanmuratspor ve dileyen her kulübe çağrıda bulunuyorum, isteyen herkese oyuncularımın belgelerini ibraz edebilirim. Boyu uzun denilen iki oyuncumun doğum kağıtları var" diye konuştu.












 HABER: YILMAZ AKTEPE

Hiç yorum yok:

Dikili Belediyespor alt yapısı ışıl ışıl parlıyor

İzmir Dikili Belediyespor alt yapısı ışıl ışıl parlıyor. Teknik direktör Erden Yengeç yönetiminde son yıllarda A takıma yetiştirdiği oyuncul...