Salı, Haziran 07, 2016

Ataşehir Belediyespor ligden çekiliyor mu?


2015-16 Lisans sezonunun tamamlanmasına karşın herhangi bir altyapı lisansı çıkartmayan Ataşehir Belediyespor'un önümüzdeki yıl ligde oynayıp oynamayacağı konusunda merak uyandırdı.

Kadınlar Ligi Statüsüne göre liglerde yer alan takımlar o yılın Genç veya Yıldızlar Şampiyonalarına katılmak ile yükümlüler. Federasyon bugüne kadarki uygulamasını sürdürdüğü takdirde 2016 yılı şampiyonalarının 2015-16 lisansları ile oynanması gerekiyor. Zaten başvurular ve takım listeleri de bu sezon içinde alınmıştı. Federasyon altyapı şampiyonalarını yaz sonuna erteleyip yeni sezon lisansları ile oynatmadığı takdirde Ataşehir'in durumu zor gözüküyor. Bu durumda da gerek yeni sezon transferler işlemleri zorlaşacak, gerekse lisans işlemlerini zamanında tamamlamak için gayret gösteren kulüpler mağdur olacak.

Ligde şampiyonlukları bulunan, Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil etmiş olan Ataşehir Belediyespor'u, altyapılarda yer almadığı takdirde, önümüzdeki sezon için belirsizlik bekliyor. Geçmişte benzer durumlar ile karşılaşan Bucaspor'un bir sonraki sezon için deplasman katkı payı kesilmiş, son yıllardaki uygulamalarda ise Fıstıkspor, Yenidünya gibi takımların lige katılımı engellenmişti.

Federasyon'un bu konudaki değerlendirmesinin ne olacağı Kadın Futbol camiasında ilgi ile izleniyor.

HABER: SELİM URAL

Hiç yorum yok:

İshaklıspor maça otostop çekerek gitti

Üçüncü Lig 2. Grup takımlarından Beykoz İshaklıspor, Kelkit Hürriyetspor deplasmanına giderken otobüsü bozulduğu için karşılaşmaya otostop y...