Beykoz İstanbul'da futbolun en çok sevildiği ilçelerden birisidir .Günümüzde bile bir çok mahallesinde,sokağında kale direği yerine taş koyarak futbol oynayan pek çok çocuk görebilirsiniz Beykoz'da.
Hemen hemen her mahallesinde bir futbol takımı kurulmuştur Beykoz'un.
Beykoz ilçesini bugün Profesyonel liglerde temsil eden onlarca oyuncu oyuncu bulunmaktadır.Özellikle Çubukluspor, Beykoz, Paşabahçespor gibi kulüpler adeta birer futbolcu fabrikasıdır. Her yıl bünyelerinde yetiştirdikleri bir çok yetenekli futbolcuyu Türk futbolunun hizmetine sunmaktadırlar.
Bugün İstanbul Süper Amatör Ligde 8 takımla en çok temsili sağlayan ilçedir.
Bunun yanında 1.Amatör Lig seviyesinde beş 2.Amatör Lig seviyesinde dört takım temsil etmektedir ilçeyi. Bunun yanında alt yaş kategorilerinde de ilçeyi temsil eden kulüpler vardır Beykoz'da.
Türkiye Masterler ve Veteranlar Liginde de iki takım temsil etmektedir ilçeyi.
Bunun yanında liglere katılmayan bir çok kulüp vardır ilçede.
Sadece 4 stad
Bu kadar kulübe rağmen ilçede resmi maç oynanan stad sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azdır. Sadece dört stad futbola hizmet vermektedir.
Futbolu bu kadar çok seven bir ilçede bu kadar fazla kulüp varken resmi maç oynanan stad sayısının sadece ve sadece dört olması ilçede futbolun gelişimi anlamında en büyük engeldir.
Hali hazırda ilçeye Paşabahçe ,Ortaçeşme,Çavuşbaşı ve zaman zaman Riva stadları hizmet vermektedir.
Bir de bunların yanında Kavacıkspor kulübünün büyük bir emek vererek futbol oynanacak hale getirdiği yıllar sonra yeniden kullanmaya başladığı ve yağmurlu havalarda futbol oynamanın neredeyse imkansız hale geldiği tamamen toprak zeminli Kavacık 15 Temmuz Şehitler Stadı vardır. Kavacıkspor kulübü stadın zemininin suni çim yapılması için yıllardır bürokratik çalışmalarını sürdürmektedir.
Çayırda antrenman
Bu kadar çok takımın olduğu bir ilçede sadece 3-4 stadın olması ilçedeki kulüpleri çok zorlamaktadır.Bir çok kulüp aynı anda, aynı sahada antrenman yapmanın zorluğunu yaşamaktadır. Bir çok kulüpte maalesef stadyum ve uygun saat bulamadığı için Beykoz Çayırı,Anadoluhisarı Çayırı gibi yerlerde antrenman yapmaktadır.
Yine bir çok kulüpte antrenman yapacak saha yetersizliğinden dolayı 30'a 50 ölçülerindeki halı sahalarda antrenman yapmaktadır.
Geçtiğimiz ay Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu'nun çabalarıyla kulüplerin antrenman yapmaları için açılan Spor Akademisi Stadı antrenman sahasının Olağanüstü Hal ve Güvenlik gerekçe gösterilerek kapatılması bugün durumu daha da içinden çıkılmaz hale sokmuştur.
Stadyum konusunda ilçede en büyük sıkıntı yaşayan kulüplerden birisi tarihi Beykoz 1908 kulübüdür. Yaklaşık dört yıl önce yeniden yapılacağı söylenen Beykoz Kelle İbrahim stadında çalışmalar halen başlamamıştır. Beykoz 1908 taraftarları büyük bir özlemle stadlarının yapılacağı ve açılacağı günü beklemektedir.
108 yıllık Beykoz Kulübü bu yıl bir çok antrenmanını ilçedeki stad sorunu yüzünden eski stadının yanındaki halı sahada yapmaktadır..
Beykoz ilçesinde stadyum sıkıntısı anlata anlata bitirilecek bir durumda değildir. Bugün itibarıyla Süper Amatör Ligde mücadele eden bir çok kulüp antrenman yapacak stad bulamadığından dolayı ne yapacağını kara kara düşünmektedir.
108 yıllık Beykoz,103 yıllık Anadoluhisarı ve 60 yıllık Kanlıcaspor gibi Türk Spor tarihine geçmiş kulüpler bu sorunun bir an önce çözülmesi için gerek yerel gerekse genel yöneticilerden yardım beklemektedir.
En az 3 stat lazım
Beykoz ilçesinin bugün itibarıyla en az 3 stadyuma ihtiyacı vardır.Bu stadyumlar en az 10-15 yıl süresince ilçenin sorunlarını ve sıkıntılarını çözecektir.
Beykoz gibi futbolun adeta bir yaşam biçimi haline geldiği bir ilçede yaşanan stadyum sıkıntısının bir an önce çözülmesi gerekmektedir.
Bu sıkıntının bir an önce çözülmesi oldukça genç bir nüfusa sahip Beykoz ilçesinde bizce gençlere verilecek en iyi ödüllerden birisidir.
YAZI: ÜMİT YILMAZ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder