Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Cuma, Aralık 23, 2016

ÇALIŞMAYAN ADAMLARIN HİKÂYESİ....

Bill Gates boş zamanlarını çoğunlukla bilgisayar yazılımları üzerinde çalışarak geçirirken Microsoft markasının bu noktaya geleceğini tahmin edemedi. Günlük yaşantılarından kalan zamanlarını bir garajda geçiren Lary ve Sergey’in de Google ile ilgili bir hayalleri yoktu. Keza Mark Zuckerberg’in de Facebook ile ilgili bir öngörüsü yoktu. Hepsinin ortak noktaları sevdikleri, ilgi duydukları ve keyif alacakları alanda bir şeyler yapma istekleriydi. 

Yukarıda saydığımız isimler arasına Efkan Bucak’ı da ekleyebiliriz. 2006’da Yerel Futbol’un bugün geleceği noktayı tahayyül edemedi ama hem bilgi kaynağı olacak, hem de keyif alacağı bir yola girmeyi tercih etti. Karşılaştığı kişiler yolunu şekillendirirken, bir devin doğuşunun da ilk adımlarını attı. (Şimdi burada Yerel Futbol’un kuruluşunu anlatmaya gerek yok. Şuradan okuyabilirsiniz.) 

2008 yılının başlarında Yerel Futbol ile tanışmam, herkesin hikayesiyle benzerlik içerir. Amatör bir futbolcuyken maç skorlarını öğrenme adına internette yaptığım araştırma vesilesiyle oldu. Önce maç skoru, sonra maç haberleri göndereyim derken, kendimi bu ekibin içerisinde buldum. Bizim CEO’yu yaklaşık iki yıl falan hiç görmedim. Çoğunlukla mail, çok nadir de olsa telefon üzerinden haberleşirdik. Ve tabii ekip arkadaşlarımız ile de çok az görüşürdük. Birbirimizi pek görmezdik ama sanki her gün aynı çatı altında çalışıyormuş gibi birbirimizi tanırdık. Hal böyleyken gel zaman, git zaman derken alt yapısında piştiğim Yerel Futbol bana medya sektörünün kapılarını açtı. Bu sektörde çalışmama olanak sağladı. Her gün öğrendiklerimi, ‘alaylı’ olduğum meslekte gösterme şansı tanıdı. Bugün geldiğim nokta itibarıyla medya sektöründe hatırı sayılır alanlarda çalışıyorsam, bundan Yerel Futbol’un payı oldukça büyüktür. 

FİLM ÖNERİSİ

Mesleki anlamda önemli projelerin içerisinde yer alırken, Yerel Futbol da hep bir yerlerdeydi. Günlük hayatta attığımız her adımda, yenilik olarak neler yapabiliriz diye yaptığımız toplantılara Yerel Futbol’u da dahil ettik. Buradan şu itirafı da yapayım: Siteyi yenileme fikirlerinde hep ben öncülük ettim. Tahsilimin verdiği güvenle ekibe sürekli önerilerle gittim. Sağ olsunlar beni hiç geri çevirmediler. Yani siteye girişlerde yaşadığınız tüm sıkıntıların, teknik sorunların muhatabı benim. Günah belki benim değildi ama suç kesinlikle benimdi. 

Sow’un Mençıstır’a attığı golü aramıyorduk belki ama bugün geldiği nokta itibariyle Yerel Futbol’da yeni bir adımı atmanın yollarını arıyorduk. Yaklaşık 16 yıllık dostum Burak ile zaman zaman yaptığımız istişareler, bu yılın başında vücut buldu. Bir kez daha yeni bir öneri ile gittiğimiz CEO’muz, sağolsun bizi kırmadı. Ender gelişen Osasuna ataklarının golle sonuçlandığı bir hamle oldu bizimki diyebilirim.

Yerel Futbol hiçbir zaman bizim olmadı. Bir maç skoru için mesaj gönderme zahmetine girenler, hava şartlarına rağmen zaman ayırıp emek harcayarak haber gönderenler, yorumlarla ya da mesajlarla önerilerde bulunan herkes bu ekibin bir parçası. Bizler sadece seçilmiş, bu işi geliştirmede öncülük edecek insanlardık. Bugün geldiğimiz nokta, sadece bizlerin değil, bize zaman ayıran herkesin başarısıdır.

19 Aralık 2016 Pazartesi günü Yerel Futbol için bir dönüm noktası olabilir. Bıktığınızı bildiğimiz ‘kurumsal kimlik’ çalışmaları doğrultusunda yeni bir görünüme geçtik fakat bu diğerlerinden farklı. Tamamen amatör futbolun dinamiklerine hitap eden bir şekilde hazırlandı. Büyük uğraşlar veren 21st Solutions ekibine de buradan teşekkür etmek gerek.

Konfüçyüs, “Sevdiğin işi yaparsan ömür boyu çalışmazsın” demiş.

Yerel Futbol’da geride bıraktığımız 11 yılda çalıştığımızı söylemem. Arkadaşlarım ve sizlerle yer aldığımız bu oluşum için söyleyebileceğim tek şey; Keyif alıyoruz!

İki yakayı birbirine bağlamıyoruz ama uzun yıllar keyifle ziyaret edebileceğiniz bir kütüphanenin kapılarını açıyoruz. Yeniliklere gebe olan bu yeni dönemde, heyecanlıyız. Esiklerimiz elbette olacaktır ama bunları gidermek için de çalışıyoruz.

Sözü daha fazla uzatmayayım...

Güncellenen ekibimiz adına; yeniliklerimizin yeni görünümümüzle sınırlı kalmayacağı müjdesini verirken, heyecanımızı sizlerle paylaşmaktan dolayı mutluyuz. Umarım beğenirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.