Çarşamba, Aralık 21, 2016

Çatalcaspor'dan Dersimspor'a sitem

Spor Toto 3. Lig 2. Grupta Pazar günü Çatalcaspor ile Dersimspor arasında oynanan müsabakasının ikinci yarısında hiç beklenmedik bir talihsiz olay yaşandı. 


Elektrik kesintisinin ardından Skorboard’a takımların isimlerinin sırayla yazıldığı anda yaşanan durumun konuk takım tarafından büyük bir kaos olarak lanse edilmesinin ardından bu konu ile ilgili açıklama yapma gereği duyan Çatalcaspor Kulüp Başkanı Hasan Gökçe ve Yönetim Kurulu bir basın toplantısı düzenledi.

 

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Açıklamada şu sözlere yer verildi.


'Tüm ricalarını yerine getirdik'
“18 Aralık 2016 Pazar Günü Çatalca Ziya Altınoğlu Stadında oynanan Çatalcaspor – Dersimspor maçı öncesinde her şey gayet dost hane ilişkilerle başlamıştı. Çatalcaspor da bizim, Dersimspor da ve ya diğer kulüplerde. Biz herkese mükemmel bir ev sahipliği yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bizim Protokol Tribününe sadece misafir takım için 15 kişilik kontenjan ayırmamız gerekiyordu. Dersimspor Yönetimi tarafından bize rica edilerek bu sayının artması istendi. Bu isteğe karşılık vererek sayının 30 olmasını sağladık. Bir de bunun üzerine Dersimspor Yöneticileri bizlere aynen şu ifadeyi kullandılar, “Bizim 500 taraftarımız gelecek ve ayrılan yer 200 kişilik, bu sayıyı arttırabilir misiniz”... Biz de TFF Gözlemcileri ve Temsilcileriyle birlikte stadın krokisini çizerek bu isteği TFF’ye ilettik. Anında gelen karşı yazı ile Dersimspor’un 500 kişilik taraftar sayısına karşılık olarak onların isteğini yerine getirdik.

 

'Birkaç saniyelik bir olay'
Misafir takım tribünlerine ve misafir protokol tribününe istenilen sayıları vererek dostça başlayan müsabaka öncesinde Dersimspor’lu sporcuların çiçekler vererek emniyet güçlerine yaklaşımı ve iki takım oyuncuları el ele tribünleri selamlamasıyla alkışı büyük bir coşku ile yaparak kendilerine bu ortamı oluşturdukları için teşekkür ettik. Müsabakanın ikinci yarısında yaşanan elektrik kesintisinden dolayı yaşanan aksaklığı gidermek için skorboardda öncelikle Çatalcaspor’u, ardından da Dersimspor’u yazarak müsabakanın devam etmesini sağlamaya çalıştık. Çatalcaspor’u yazdık ve ardından Dersimspor’u yazana kadar birileri bu anı fotoğraflayarak Dersim düşmanlığı ve ırkçılık yapıldığını iddia etmiş.

'Art niyet gösterisi yapma lüksümüz yok'
Bunun böyle olmadığını biz müsabaka oynanırken herkese göstermek için bu anı fotoğraflarla belgeleyerek spor kamuoyuna sunmaya çalıştık. Birkaç saniyelik xxxxx yazılarını olumsuz yöne taşıyan kişilerin amaçlarına ulaştıklarını zannettiler fakat bu asla öyle bir şey değildir. Art niyet gösterisi yapma lüksümüz yoktur. Biz iyi bir ev sahipliği örneği sergilediğimizden hiç şüphemiz yoktur. Eğitim için çekilen video görüntüleri elimizde mevcuttur. Birkaç saniyelik durumu 90 dakikaya yaymaya çalışan kişilere bu anı fotoğraflarla belgeleme gereği duyduk. Bununla ilgili hiçbir yanlışın olmadığını kamuoyu ile paylaşmayı uygun görüyoruz.”

HABER-FOTOĞRAF: İBRAHİM KESKİN

 

Hiç yorum yok:

Şilespor Altuğ Çolak'a emanet

İstanbul 1. Amatör Lig'de sezona iddialı giren ve hedefini bir üst lig olarak belirleyen Şilespor tecrübeli teknik direktör Altuğ Çolak ...