Perşembe, Aralık 08, 2016

'Hedefimiz önce insan yetiştirmek'


Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz desteği ve Söğütlüçeşme Birlikspor Kulübü Ercan Demir ile Kulüp yönetim kurulu üyelerinin özverili çalışmaları ile Söğütlüçeşme Birlikspor Kulübü önemli başarılara imza atıyor.Kulüp 300 lisanslı çocuğa spor imkanı sunuyor.

Söğütlüçeşme Birlikspor Kulüp Başkanı Ercan Demir, 7 Yıl önce ihtiyactan dolayı Söğütlüçeşme Mahallesi'nde spora gönül veren arkadaşlarıyla kulübü kurduklarını belirterek şunları söyledi:

Altyapıya önem verene kulübümüz geçen süre içinde programlı disiplinli çalışmamızla istediğimiz hedeflere ulaşmaya başladık. Yaz ve kış aylarında açılan Futbol Okulu’na da ilgi yoğun olup, çalışmalara 280’e yakın minik sporcular katılmakta. Kulübümüz yetenekli gençler devamlı spor yapma imkânı sunarken yaklaşık 580 Söğütlüçeşmeli genç kulüp çatısı altında toplayarak spor yapma imkânı buluyor. Yetenekli olan gençler üst takımlara alınarak geleceğin futbolcuları yetiştirilmeye başlanmıştır.

Türkiye'de ilk 20'ye girdik
Ligde önce grup şampiyonlukları, sonra İstanbul şampiyonlukları, Marmara bölge şampiyonlukları, Türkiye şampiyonasında ilk 20’ye girme başarısı yakaladık. Söğütlüçeşme Birlikspor kulübü olarak tabi bu başarıları elde ederken bünyemizdeki yetenekli gençleri profesyonel kulüplere transfer ettik. Bu da bizlerin çalışmalarının ne kadar doğru olduğunun ispatıdır. Kulübümüzü ve Küçükçekmece ilçesini centilmenlik içinde temsil etmek bizleri gururlandırıyor.

Kulübümüzün başarılarında ve bugünlere gelmesinde başarılı birliktelik içinde çalışan bir yönetim kurulumuz var. Yöneticilerimiz hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyor. Kulübümüz bünyesinde hocalık yapan ve yarınlarımıza yön vermeye çalışan ileride büyük futbolcu olması için özveri ile çalışan hocalarımıza çok teşekkür ederim. Disiplinli düzenli terbiye sınırları üst düzeyde olan futbolcular yetiştiğinden işte biz başardık diyoruz. Efsane boksör Muhammed Ali Kley sözünü hatırlatmak isterim: “Başarı insanı yıldız yapar Karakter ise efsane" 


Futbolda alt yapı sistemi içerisinde ilk temel hedef ve amaç, kulüp yapısı içerisinde önce insan yetiştirmek olmalıdır. Bununla birlikte sistem içerisine giren insanları, bilimin ışığında, futbol dalında çağdaş bir düzeyde şekillendirerek geleceğin başarılı ve istikrarlı futbol takımını yaratmak, temel hedef ve amacın kapsamında ilk önceliklerden bir tanesi olmalıdır.

Alt yapıda hedef belirlenmeli
Alt yapı sisteminde, en kısa zamanda alt yapıdan A Takıma futbolcu monte etmeye çalışılmalıdır. Orta vadede 5 yıl sonunda ilk on birde alt yapıdan çıkan en az 5-6 futbolcunun oynaması sağlanmalıdır. Uzun vadede 7-8 yıl içinde tamamen alt yapıdan yetişen futbolcularla başarılı bir A Takımı oluşturmak hedeflenmelidir.

Bu imkanlar olmasıydı...
Türk futboluna kazandırmak bizlerin görevi iyi yerlerde olmaları bizleri gururlandırır İstanbul’un en güzel tesisleri sahasına sahipsiz öncelikle bizlere bu imkanı sağlayan Küçükçekmece Belediye Başkanımız Temel Karadeniz’e Kulüpler Birliği Başkanımız Seymen Genç Türk’e çok teşekkür ederiz. Bu imkânlar olmasaydı bu çocuklar kaybolup gideceklerdi.

HABER-FOTOĞRAF: YILMAZ AKTEPE

Hiç yorum yok:

Furkan Aktemur Nartspor'da

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Nartspor tecrübeli sol bek Furkan Aktemur'u renklerine bağladı.