Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Salı, Aralık 20, 2016

Yepyeni bir Yerel Futbol yepyeni bir dönem

 Merhaba,

Yerel Futbol’un hikayesini bilen bilir... 2006’nın mart ayında o dönem Radikal Gazetesi’ndeki arkadaşım Eray Özer’in “Gazeteye girmeyen yazılarımız için bir blog mu yapsak” sözüyle kafamda bir şimşek oluşmuş, hemen o gece 3. Lig terfi maçlarıyla ilgili elimde olan 3-5 bilgiyi girerek blog’u oluşturmuştum. Blog’un ilk ismi İngilizce ‘Efkan’s Futbol Lair’ (Efkan’ın Futbol İni) olsa da kısa sürede bunu sadece ‘Amatör Futbol’a çevirdim, blogun adresi de amatorfutbol.blogspot.com oldu.
İlk başlarda açıkçası amacım o dönem 3. Lig terfi maçları ile ilgili haber ve sonuç arşivi oluşturmaktı. Arada tek tük İstanbul’da amatör maçlara gidiyor, bunları mizahi bir dille yazmaya çalışıyordum. Neden sonra İstanbul’daki sonuçları da toplamaya başladım ama bunu şimdiki gibi hemen yapmıyordum, bir gün sonra o dönem sonuçları veren Fotomaç gibi gazeteleri inceliyordum, eksik olanları da telefonla arıyordum. Elbette o dönem kimse beni tanımıyor kulübü arar skoru sorardım, kimsiniz diye soranlara “Taraftarım ben abi” derdim. Aklımda kalan, skor veren Yeniköysporlunun sürekli ‘Kimsiniz’ diye sorması, Pazariçi Köprülüspor’un telefonlara her daim yanıt verip karşıdaki ağabeyin sorgusuz sualsiz yanıt vermesiydi. Bir de Reşadiyespor (Sonra İstanbul Tokatspor oldu) hep yanıt verirdi.
2007 yılında (2004 veya 2005’te internette bir mail grubu vesilesiyle tanıştığım) Benan Diker , site işini biraz geliştirme fikri verdi ve böylece 3. Lig terfi maçları öncesi il şampiyonası, hazırlık maçları gibi organizasyonları daha yakından takip etmeye başladım. Bu arada ufaktan ufaktan İstanbul’da duyulmaya başladık. Halen ekibimizde olan onursal başkanımız sevgili Barbaros Akkoyunlu ile tanışmamız 2008’e denk gelir. Sağ olsun kendisi arar, Kağıthanespor’un ve gruptaki tüm maçların sonuçlarını hemen verirdi. Daha sonra yavaş yavaş ekibe yeni isimler katıldı.

2008’de yerelfutbol.com domain’ini alarak işi bir ‘tık’ öteye götürdüm. ‘Yerel Futbol’ ismini seçme nedenimse hem 2/3. Lig hem de amatörü vermemizden dolayıydı. Zira misyonlarımızdan biri de ulusal basında ilgi göremeyen İstanbul’un 2 ve 3. ligdeki temsilcilerinin sesini duyurmaktı. Bu nedenle ‘amatör’ kelimesini kullanmak yerine Yerel Futbol’u tercih ettim, bu isim sizler tarafından da tutuldu ve bir marka oldu.

2009’da, yakın arkadaşlarım Emre Boztepe ve Murat Yılmaz’ın da büyük katkıları ile ilk kez profesyonel bir siteye geçtik. Türkiye’de haklı bir üne sahip olan Murat’ın güzel bir iş çıkardığı ve o dönem çok beğenilen site, ne yazık ki yurt dışırdaki server’da yaşanan büyük bir sıkıntı nedeniyle 2010’da ‘patladı’. Yaklaşık 1.5 yıllık arşivimiz tarihin tozlu sayfalarına karıştı. Şanssızlıklar sinsilesi bununla da bitmedi. Yerelfutbol.com adresini aldığımız şirket kapandı, bir dönem mecburen yerelfutbol.org ve yerelfutbol.net adreslerinden yayın yaptık. Sonra adresin yeni bir şirkete devri ile com adresine de kavuştuk.

Bir müddet daha Blogger’da devam ettikten sonra yeni bir atılım yapmaya karar verdik ve şu anda da sitemizin webmaster’ı olan sevgili Burak Özkan’la Gökhan Taner’in büyük çabaları ile Nisan 2013’te wordpress tabanlı yeni bir siteye geçtik. Elbette ki talihsizlikler burada da peşimizi bırakmadı. Güzel de bir tecrübe oldu. ‘Sınırsız’ anlaşma yaptığımız firma sayesinde aslında sınırsız hosting diye bir şey olmadığını gördük ve sizlerin büyük ilgisiyle çok büyük bir trafiğe sahip olan sitemize “Ya paketinizi yükseltin ve kendinize özel server alın ya da kapatın” uyarısı aldık. Nitekim gerçekten de bir temmuz günü, daha 1 yıllık paketimiz dolmadan kendimizi kapı dışarı bulduk. O dönem imdadımıza çok değerli bir dost yetişti ve onun server’ında yayın hayatımıza devam etsek de eski sevgili Blogger’e dönüş kaçınılmazdı.

Madem ki Blogger’dayız o zaman profesyonel tema ile gerçek bir site gibi olalım dedik ve 2014 ve 2015 yıllarında ayrı ayrı iki profesyonel tema ile sizlerin karşısında olduk ancak kader yine ağlarını ördü. Her iki profesyonel temanın manşetleri çöktü, teknik sorunlar üst üste geldi. Sitenin yavaşlığından dolayı artık biz bile kendi sitemize girmek istemez olduk.

 

Bu noktada devreye Burak Özkan ve Vatanay Özbeyli girdi ve güzel bir proje sundular: Kendine has tasarımı, özellikleri olan, kendi server’ında hizmet veren yepyeni bir Yerel Futbol... Şu anda ziyaret ettiğiniz Yerel Futbol Sitesi’nin her şeyi özel... Tüm programlarını Burak Özkan yazdı, Vatanay Özbeyli tasarımları yaptı. Eh içerik ise artık yakınen tanıdığınız editör ve muhabir kadrosuna ait.

Bundan sonrası için umutluyuz. Yerel Futbol artık sadece bir haber sitesi olmaktan çıkacak, amatör futbol severler için bir başucu kaynağı olacak diye düşünüyoruz. Artık puan durumlarını, geçmiş yılların 3. Lig terfi ve Türkiye şampiyonaları tarihini, maç videolarını takip edebileceksiniz. Her takımın kendi özel sayfası olacak. Bunlarla da kalmayacak, ilerleyen günlerde başka sürprizler de olacak.
Yerel Futbol ekibi olarak bu işi keyifle, severek yapıyoruz ve umarız sizlere de bu hissiyatımızı geçirir, beraber güzel şeyler paylaşabiliriz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.