Karadeniz’de sahil kasabası olan İnebolu, adı çok duyulmasa bile tarihi yönden güçlü bir kasabadır. Kurtuluş Savaşı’nda silahlar İstanbul’dan gemiyle İnebolu’ya gelir buradan Anadolu’ya dağıtılırdı. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün Şapka Devrimi yaptığı yerdir İnebolu. Bu küçük, güzide sahil kasabasının birde İneboluspor adında takımı vardır.
İnebolu yıllar önce Doğanspor ve Güneşspor olarak iki ayrı takım ile temsil ediliyordu. Bu iki takımın birleşmesi sonucunda 1967 yılında İneboluspor doğmuştur. Kasaba gerek doğası gerek sahası ile futbol oynamaya elverişlidir. Çoğu takımın sahip olamadığı çim sahalı stada sahiptir.
Peki İneboluspor neden başarılı değil? Bu konuyu enine boyuna araştırdım. Maddi imkansızlıklar, takıma sahip çıkılmaması ve kendi çıkarlarını düşünen kodamanlar! Yıllar önce Türkiye’nin önemli firmalarından biri takıma sponsor oldu. O zamanlar hedef İneboluspor’u hak ettiği yere profesyonel liglere taşımaktı. İyi transferler, harcanan paralar. O sezon İneboluspor çok iyi gidiyordu. Ancak az önce söylediğim gibi kendi çıkarını düşünen kodamanlar bir şekilde takımın başarısına engel oldular. O sezondan sonra İneboluspor’un çöküşü başladı. Bir ara kulüp kapanma noktasına dahi geldi.
Evet doğru duydunuz, İneboluspor kapanma noktasına geldi. Gerek belediye, gerek kaymakamlık kimseden destek bulamayan bu köklü kulüp kendi halinde İnebolu’yu seven, İneboluspor’a gönül veren birkaç insan sayesinde kulüp kapanmaktan kurtuldu. Şuanda kendi imkanları ile ayakta kalmaya çalışıyor. Buradan sevgili başkan Fikri Yılmaz’a özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Gecesini, gündüzüne katarak İneboluspor için mücadele eden, İnebolulu gençleri Türk sporuna kazandırmaya çalışan, onlara sporu sevdiren şahsen de yakından tanıdığım bu güzel insana şükranlarımı sunarım. Umarım bu güzel, tarihi sahil kasabasının ‘ELLİ YILLIK ÇINAR’ ı İneboluspor hak ettiği yerlere ulaşır.
Can Mutlu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.