Türk futboluna birçok isim kazandıran Okmeydanı Fetihspor tesislerinden tahliye edildi. Kulüp yönetimi ve futbolcular tahliyeyi göz yaşlarıyla izledi.
Okmeydanı Fetih Spor Kulübü, 68 yıldır Beyoğlu Keçeci Piri Mahallesi’nde bulunan 9.135.61 metrekare alandaki tesislerde çalışmalarını sürdürüyordu. Ancak; Beyoğlu Kaymakamlığı, kulübün tesisleri boşaltmasını istedi. Fetih Spor Kulübü, kendilerine ulaşan tebligata ve alınan karara tepkili. Pazar günü saat 10.00 itibarıyla Beyoğlu Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından tesisler ve idari bina teslim alındı. Kulübün başkanlığını yapan Burhan Erdoğdu ve davada kulübün avukatlığını üstlenen Ercan Tuna yaşananları anlattı.
Burhan Erdoğdu: "Mahkeme bitmeden bizi apar topar çıkardılar"
Önce futbol sahası sonra da idari bina teslim alındığına dikkati çeken Burhan Erdoğdu, "Biz hukuka karşı saygılıyız. Ancak; ortada bir hukuksuzluk, etik dışı bir durum var. Binanın tapu tahsis belgesi bizde. Tahliye kararı da saha içi için alındı. Mahkeme bitmeden bizi apar topar dışarı çıkardılar. Yürütmeyi durdurmuştuk. Şimdi o yürütmeyi kaldırır kaldırmaz bizi dışarı çıkarıyorlar. 7 günlük itiraz süreci ve 5 gün tebligat süresi vardı. Cuma günü itiraz ettik. Onun sonuçlanmasını bile beklemediler. Biz kendi imkanlarımızla bu tesisleri yaptık. Kimseden yardım almadık. 10 trilyondan fazla para harcandı. Bizim tapu tahsis belgemiz olmasına karşın binayı da boşaltmamız istendi" açıklamasını yaptı.
"Sokağa atıldık"
"Sokağa atıldık" diyen Erdoğdu, bu tarz kulüplerin varlığının önemine dikkati çekti. Ayrıca Erdoğdu, "Bizim 150-160'ı lisanslı olmak üzere 300-350 civarında sporcumuz var. Onun yanı sıra dışarıdan gelenleri hesaba kattığımızda 1000'den fazla kişi spor yapıyordu. Alınan kararın şaşkınlığını ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Büyük kulüplerden de bir beklentim yok. Çünkü büyük kulüpler kendi başlarının çaresine bile bakamayacak duruma gelmiş durumda" ifadelerini kullandı.
Avukat Ercan Tuna: "Etik dışı oldu"
Kulübün avukatı Ercan Tuna, "Bu taşınmaz 2015 yılına kadar Vakıfler Genel Müdürlüğü'nün mülkü olup, kulüp burada noter onaylı sözleşmeyle kiracıydı. Sonrasında Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında yapılan bir trampa işlemi neticesinde mülkiyet Maliye Hazinesi'ne geçti ancak; bu işlemden kulüp hiçbir şekilde haberdar edilmedi. Bu süreçte kulüp kira ödemek için muhatap aramışsa da bulamadı, yönlendirildiği tüm kurumlardan da taşınmazın kendileri ile ilgisi bulunmadığı cevabını aldı. Temmuz ayında Milli Emlak idaresi Beyoğlu Kaymakamlığı vasıtasıyla taşınmazın boşaltılması işlemlerine başladı" ifadelerini kullandı.
"İtiraz sürecinin sonlanmasını beklemek gerekirdi"
Tuna, tebligat sonrası harekete geçtiklerini ancak; itiraz sürecinin sonuçlanmasınnı bile beklenmediğini dile getirdi. Avukat Tuna, "Kaymakamlık ve Milli Emlak İdaresi tarafından başlatılan tahliye işlemlerine karşı idare mahkemesinde iki dava açtık. Bu davalarda idarelerin cevap ve savunmaları alınana kadar işlemlerin yürütmesinin durdurulmasına karar verildi. Bu kararlar sebebiyle tahliye işlemleri durdu. Ancak 30.09.2020 tarihinde tarafımıza tebliğ edilen karar ile yürütmenin durdurulması talebimizin reddedildiği tarafımıza bildirildi. Bu karara 02.10.2020 tarihinde tarafımızdan itiraz edildi. Aynı gün (02.10.2020) kulübe yapılan tebligat ile 05.10.2020 Pazartesi yani bugün tahliye işleminin yapılacağı tarafımıza bildirildi." dedi.
Tuna sözlerini, "En azından yapmış olduğumuz itirazın neticesinin beklenmesi gerekirdi. Bu kadar alelacele harekete geçilmesi şekli anlamda hukuken uygun olsa da etik olmadı. Zira burası 1952 yılında kurulmuş, 68 yıllık bir binlerce sporcu yetiştirmiş ve yüzlerce sporcuya hizmet veren bir spor kulübü" diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: www.ajansspor.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder