3. Lig'de 1987-88 sezonunun son iki haftasında yaşanan ilginç olaylar silsilesi ile karşınızdayız...
1987-88 futbol sezonunda 3. Lig 8. Grup'ta son iki haftaya girerken alt sıralar adeta ateşten gömlektir. Son iki takımın düşeceği ligde son dört sırayı Pendikspor (36), Sarayspor (35), Yedikulespor (33) ve Hayraboluspor (30) yer almaktadır.
İstanbul'un köklü kulüplerinden Yedikulespor, 33. hafta maçı için Gölcük deplasmanının yolunu tutar. Rakip, orta sıralarda yer alan Gölcükgücü'dür. 1984-85'te 3. Lig'de şampiyon olan o sezon ise orta sıralarda yer alan Kocaeli temsilcisi son haftalarda adeta kazan gibi kaynamaktadır.
Futbolcuları tartaklarlar
Kırmızı-Siyahlılar'da, transfer taksitlerini alamadıkları gerekçesiyle Yedikule maçı öncesi kaptan Naci, Büyük Recep, Engin, Kemal, Yücel ve Orhan kazan kaldırınca kadro dışı kalırlar. Kadro dışı kalan altı isim Yedikule maçını izlemek için stada gidince tribünlerde taraftarların tepkisiyle karşılaşır. "Sahtekarlar, satılmışlar" diyerek futbolcuların üstüne yürüyen taraftarlar, 6 ismi tartaklar.
Kaleci forvete
Olaylar bununla da bitmez. Bu kadro dışılar nedeniyle kadro kuramayan, 11'i bile tamamlayamayan Gölcükgücü kaleci Mehmet'i forvete koyar. Ayrıca sezon başında kadro dışı bırakıkan İlhan ve Mahir maçtan hemen önce kahveden alınıp maça getirilir.
Gölcükgücü'nün talihsizliği, Yedikulespor'un şansı olmuştur.
Bu ekiplerden Gölcükgücü daha sonra ismini Gölcükspor yapar ve şu anda Türkiye'de aralıksız en uzun süre 3. Lig'de oynayan takım unvanına sahiptir. Yedikulespor ise bir sonraki sezon amatöre düşer ve o gün bu gündür profesyonel liglere dönmenin hayalini sürdürmektedir.
Ancak Yedikulespor'un ligde kalışı hiç de kolay olmaz, kümede kalmak için 1 aya yakın süre beklerler. Beklemelerinin nedeni ise İstanbul Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü'nün yaptığı bir hatadır.
14 Mayıs cumartesi mi pazar mı?
Son hafta 14 Mayıs günü Yedikulespor evinde Silivrispor'u ağırlarken Sarayspor (Şimdilerde Süper Lig'de yer alan) Kasımpaşa'ya konuk olacaktır. Tekirdağ temsilcisine maçın 14 Mayıs Pazar günü saat 15.00'te Spor Akademisi Stadı'nda oynanacağı telgrafta bildirilir. Ancak 14 Mayıs pazara değil cumartesiye denk gelmektedir. Sarayspor bu nedenle maça çıkmaz. TFF'ye "Bize maç pazar günü dendi. Yanlışlığı son anda fark ettik ancak yetişemedik" diyerek itirazda bulunurlar ve karşılaşmanın 4 Haziran'da oynanması kararlaştırılır.
Takaların parasını kim verecek?
Peki tüm rakipleri 14 Mayıs Cumartesi oynarken, Saraysporlular "Neden bize pazar -hem de 14 Mayıs- dendi?" diye merak etmemiş midir? Kasımpaşa cephesi o dönem bu olaya büyük tepki gösterir. Basın Sözcüsü Ayhan Çaylı 17 Mayıs 1988 tarihli Hürriyet Gazetesi'nde yaptığı açıklamada "Saray İstanbul'a sabah erken geldi fakat maç saatini geçiştirip diğer karşılaşmaların sonuçlarını öğrenmek için Vefa Stadı'nda bekleyerek maça geldiler. Hayati önem taşılan bir maça Sarayspor'un tatil kararından hemen sonra gelmesi onların ellerindeki telgrafa güvenmesinden kaynaklandı. Sarayspor resmen işin hilesine kaçtı. Beden Terbiyesi'nin hatası yüzünden bir yığın masraf yaptık. Maça taraftarlarımızı götürmek için tuttuğumuz takaların parasını kimden alacağız? Maçtan önce sezon bitiyor diye prim dağıttık. Şimdi bir kez daha aynı masrafları yapacağız" diye veryansında bulunur.
Erteleme maçı 4 Haziran'da Eyüp'te oynanır. ligde kalmak için mutlaka galibiyete ihtiyaç duyan Sarayspor, Kasımpaşa'ya ikinci yarıda yediği gollerle mağlup olarak amatör kümeye düşer.
Derleyen: Efkan Bucak
Kaynakça: Hürriyet ve Milliyet gazeteleri (9.5.1988), Hürriyet Gazetesi (17.5.1988)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.