Pazartesi, Haziran 06, 2022

Tuzla Gençlerbirliği'nden Sarıgazispor'a tepki



İstanbul 1. Amatör Lig 21. Grup’ta ikinci sırada yer alan ve şampiyonluk mücadelesi veren Tuzla Gençlerbirliği deplasman son haftaların formda ekibi Sarıgazispor’u 1-0 mağlup etti.

Toplam 3 kırmızı, 11 sarı kartın çıktığı maç sonrası Tuzla Gençlerbirliği Kulübü bir açıklama yaparak 80. dakikada patlak veren olaylar nedeniyle ev sahibi Sarıgazispor’u kınadı. Kırmızı-Siyahlılar’dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Oyuncumuzun boğazı sıkıldı"
“1. Amatör Lig 21. Grup’ta, takımımız Tuzla Gençlerbirliği ve Sarıgazi Spor kulüpleri arasında oynanan müsabakada 80.dakikada atılan golden sonra çıkan olaylar (kulübün sosyal medya hesaplarında paylaşılan) videoda net bir şekilde gözükmektedir. Sarıgazispor Kulübü Teknik Sorumlusu Bekir A.’nın gol sevinci yaşayan futbolcumuzun boğazını sıktığı videoda açık ve net bir şekilde gözükmekte olup yan hakemin de olay anında bulunduğu nokta itibariyle teknik sorumlu Bekir A.’nın neden kart görmediği tartışılır. Olayların başrolü olan Bekir A.’ya tribünlerden sahaya giren taraftarlar da dahil olmuştur ve futbolcularımızın üstüne tehditler yağdırarak saldırma teşebbüsünde bulunmuşlardır.

"Kalecimizi tekmelediler"
Bunun akabinde bir taraftar da teknik sorumlumuz Cemil A.’ya saldırı girişiminde bulunurken, futbolcuların arasına girerek olayları sakinleştirmeye çalışan kalecimiz Ömer K. bir taraftan da hocamızı yedek kulübesine doğru getirirken, Sarıgazispor oyuncularından Berkay T. tarafından yere düşürülmüş yanındaki yedek oyuncular tarafından acımasızca tekmelenmiştir.

"Tekme atan değil, kalecimiz kırmızı kart gördü"
Daha sonra olay yerinden uzaklaşmaya çalışan kalecimizin sırtına Sarıgazispor takım oyuncularından 17 forma numaralı Eyüp Ş.’nin tekme attığı, olayları takip eden yan hakem tarafından net bir şekilde gözükmesine rağmen hiç bir şekilde cezalandırılmamıştır. Ve kalecimiz Ömer teknik sorumlumuzu rakip takım oyuncularından korumak için araya girdiği videolarda net bir şekilde ortadayken, rakip takım oyuncuları tarafından darp edilen kendisi olduğu halde hakemler tarafından kırmızı kartla cezalandırılan taraf olmuştur.

"Hakemler tehditlere tepkisiz kaldı"
Sahaya giren rakip takım taraftarlarının oyuncumuzun boğazını sıkan yöneticilerinin ve futbolcularının takımımıza bunca olay yaşatmasına rağmen maçı oynatan hakem triosu 17 dakikalık uzatma süresince de oyuncularımıza saha içinde yapılan sert faullere ve tehdit vari konuşmalara da tepkisiz kalmıştır.”

Konuyla ilgili ulaştığımız Sarıgazispor Kulübü yetkilileri olayın yargıya intikal etmesinden dolayı bu aşamada bir açıklama yapmayı uygun görmediklerini dile getirdiler.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ayıp ayıp futbolunda kirltiniz güzelce oynayıp ayrilamiyosunuz gidin halı saha maçı oynayın ligle ne işiniz var sizin zorunuza ne gidiyor anlamdım adamlar şampiyonluk için mücadele ediyor hakem hatta yapabilir yapmış vey bunun yüzden oyuncumu doveceksniz

Esatpaşaspor'da çifte imza

İstanbul 1. Amatör Lig ekiplerinden Esatpaşaspor iki önemli ismi kadrosuna kattı.