Çarşamba, Haziran 01, 2022

Ümit Yılmaz yazıyor: El insaf artık TFF


Ben yazmaktan usandım. Siz yapmaktan usanmadınız. TFF İstanbul olarak SAL Klasman grubunu Cumartesi, Çarşamba, Pazar, Perşembe oynatıp sadece 35 günde bitirerek hem futbolu hem futbolcuları bitirdiniz. 

Oyuncuların bir işi olduğunu, onlarında insan olduğunu adeta unuttunuz. Zaten ortada da kalite yoktu üç günde bir maç oynamaktan dolayı. Haydi en değerli markanızı SAL Klasman grubunu heba ettiniz. Bari 1.Amatör ve 2.Amatör'ü heba etmeseydiniz. 

Her hafta neredeyse Çarşamba, Pazar oynadı kulüpler. Bu hafta içine yine maç koydunuz. Hava sıcaklığı neredeyse 30-35'li derecelere çıktı. Haziran ayına, yaz mevsimine girildiğini unuttunuz. Futbolcuların sıcaktan canı çıktı, çıkacak. Lig bir an önce bitsin diye bunları yapmamalıydınız.  Açıkçası kulüplerimizi de anlayamıyorum. Bir araya gelip sesinizi neden çıkartmıyorsunuz ? Bir oyuncunuz sahada kalp krizi yada sıcaktan beyin kanaması geçirip ölünce mi karşı çıkacaksınız?

Sayın TFF yetkilileri futbolcular da insan. Bunlar da etten, kemikten. Bunlarında yorulmak hakları. Yorulmuyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bunlarında bir işleri var. Bunlarında hayatını kazandıkları meslekleri var. Futbolculuk çoğunun asıl işi değil. Sorumlu oldukları patronları var. Bu insanlarda geçim derdinde. İşyerlerinden nasıl izin aldıklarını düşünmüyor musunuz?

Ben olsam açık söyleyeyim. Haftada 3 gün izin alan bu insanları yanımda çalıştırırken iki kere düşünürdüm.

Ligi bitireceğiz diye bu kadar sık maç oynatmanıza hiç ama hiç gerek yok.

Gruplar sekizli olmalı
Alın size çözüm. Bu sene geçti zaten. Bari seneye grupları 10 takım yerine 8 takım yapıp ligi en azından 4 hafta erken bitirin. Hafta içi maçlarından vazgeçin. En azından her iki devrede birer hafta içi maçı oynatın. 18-20 grup yerine 24 yada 26 grup yapın. Grup liderlerini üst lige çıkartın.

Futbolcular sesini çıkartamıyor. Kulüpler sesini çıkartamıyor. Bari ben sorumluluk alıp vicdanımı rahatlatayım diye bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim üzerimde. Yazıktır günahtır.

Olmaz biz bildiğimizi yaparız. Kimseyi dinlemeyiz derseniz. O zaman ben de size 'Yeter artık, el insaf TFF' der en azından vicdani sorumluluğu üzerimden atar vicdanımı rahatlatırım.

Yazı: Ümit YILMAZ

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Eline koluna sağlık hocam çok güzel yazmışsın . İzin almaktan bu sefer ne yalan söylicez iş yerine demekten bıktık . Süper amatörden beri oynuyorum 10 kere hafta içi izin almak zorunda kaldım bazı maçlara gidemedim bile ama bunlar artık kendilerine rahatlatıcak diye bizleri sıkıntıya soktu . inşaallah artık hafta içi olmaz .

BAL 10. Grup 20 Ekim 2024 Pazar Programı

İstanbul takımlarının yer aldığı Bölgesel Amatör Lig 10. Grup'ta haftanın programı belli oldu...