Pazartesi, Haziran 12, 2023

Harb İşspor'dan TFF'ye protesto


İstanbul 2. Amatör Ligi 17. Grup takımlarından Harb-iş Spor, esame listesinde yazılı oyuncudan farklı bir oyuncu oynatması sebebiyle iki karşılaşması 3-0 hükmen yenilgiyle sonuçlanmasına rağmen Federasyonun Atalarspor'u ligden ihraç etmemesini protesto etti.

Selimiye Stadı'nda oynanan Yavuztürkspor karşılaşmasına, A takım oyuncularının yerine U17 takımıyla çıkan Harb-işspor, kalan maçlarında da, protesto amacıyla genç futbolcularına yer verecek.

Kaplan: Atalarspor, ligden ihraç edilmeliydi

Hükmen kazandıkları Atalar Spor Kulübü karşılaşmasıyla ilgili olarak konuşan Harb-iş Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Kaplan, ''Rakibimizin hem bizim maçımızda, hem de üç gün sonra oynanan Koşuyolu maçında esame listesinde yazılı oyuncudan farklı bir oyuncu oynattığı Federasyon tarafından tespit edildi ve bu iki maçta hükmen yenik ilan edildi. Ancak bu karşılaşmalarda fiili gerçekleştiren kulüplere en az 3, en fazla da 6 puan silme cezası verilmesi gerekirken, hiç bir puan silme cezası verilmedi. Ayrıca aynı fiil iki kez yaşandığı için Atalar Spor Kulübünün ligden ihraç edilmesi gerekiyordu. 2 ay geçmesine rağmen Federasyon hiç bir karar almadı. Bu nedenle 15.hafta oynadığımız Yavuztürk maçı da dahil olmak üzere, kalan maçlarımıza U17 futbolcularımızla çıkma kararı aldık. Bizim için lig bitmiştir'' şeklinde konuştu.

Kalan maçlara da U17 Takımı çıkacak

Selimiye Stadı'nda oynanan Yavuztürk maçına U17 oyuncularıyla çıkan Harb-iş spor, 1-0 öne geçmesine rağmen, rakibine 3-1 mağlup oldu. Maltepe temsilcisi, 2.Amatör Lig'de kalan Boğaziçi 1907, Pendik Doğanspor ve Ataşehir Arena maçlarına da protesto amacıyla U17 oyuncularıyla çıkacak. 

Atalarspor cephesi ise kendi vakalarında oyuncunun sahte kimlik kullanarak kendilerini de aldattığını, söz konusu ismin sosyal medya hesaplarının bile sahte isimle olduğunu savunuyor. Atalarspor söz konusu oyuncu ile ilgili suç duyurusunda bulunurken Kartal temsilcisinin ilerleyen günlerde detaylı bir açıklama yapmaya hazırlandığı gelen haberler arasında.

Kaynak: Murat İlter - sporvitrini.com

Hiç yorum yok:

beIN Sports 50 amatör kulübe forma sponsoru oldu

beIN SPORTS tarafından "Amatör Ruh, Profesyonel Destek" ilkesiyle başlatılan ve amatör futbol kulüplerine forma desteği sağlanacak...