Çarşamba, Haziran 07, 2023

İstanbul Süper Amatör Lig'de sezonun ardından


İstanbul Süper Amatör Lig'de Klasman Grupları maçlarının bitimiyle bir sezona daha nokta koymuş olduk.

Normal sezonda gruplarında başarılı olarak ilk ikiye giren 16 takımın kıyasıya mücadelesi sonucunda toplam 8 takımımız Bölgesel Amatör Lig biletini cebine koydu.

A Grubu'nda Sarıyer Yenimahallespor,Maltepespor, Taçspor ve İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları A.Ş. ile B Grubu'nda İFA, Alibeyköyspor, Leventspor ve Yeni Ufukspor takımları Bölgesel Amatör Lig biletlerini cebine koyarak sezonu mutlu tamamladılar.

Bana göre sezonun en başarılı üç takımı tartışmasız olarak Sarıyer Yenimahallespor, Yeni Ufukspor ve Taçspor kulüpleriydi. Bu üç kulübümüz geçtiğimiz sezon sonunda yükselmiş oldukları Süper Amatör Lig'de önce normal sezonda sonra ise klasman grubunda başarılı olarak Bölgesel Amatör Lig biletini cebine koydular. Diğer 5 kulübümüzün de hakkını teslim edelim. Onlarda son düdüğe kadar kıyasıya mücadele ederek Bölgesel Amatör Lige' yükselmeyi başardılar. 

İtiraf edeyim normal sezon maçlarını statlara giderek çok fazla takip edemedim. Ama Facebook'tan yayınlanan birçok maçı sonradan da olsa izleme fırsatını buldum. Klasman grubunda ise bazı maçları statlardan bazı maçları ise Youtube ve Facebook üzerinden izleme şansı buldum. Tüm maçları canlı skorlarıyla Yerel Futbol.Com sitesinden takip ettim. B Grubu'nda ilk 4 sıra erken belli olmasına rağmen çok çekişmeli ve gollü maçlara sahne olan bir klasman grubu izlediğimizi söyleyebilirim.

A Grubu'nda ise çekişme adeta son düdüğe kadar sürdü diyebilirim. Açık söylemem gerekirse son haftaya namağlup lider giren Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor'a üzüldüm. Beraberliğin bile çıkmalarına yeteceği maçta 45.dakikaya kadar oyunu berabere götüren Çekmeköy temsilcisi kaliteli bir kadro kuran ve grup maçları öncesinde pek çok sporsever tarafından grupta en büyük favori olarak gösterilen Maltepe temsilcisi Anadolu Futbol Yatırımları A.Ş takımı karşısında sonraki 18 dakika içinde yediği 4 golle sahadan 4-2 yenik ayrılarak sezona buruk bir şekilde veda etti. 

Yine aynı grupta canlı olarak izlediğim maçta Taçspor açıkçası beklemediğim bir skorla güçlü Beşyüzevlerspor'u 4-0 yenerek son haftalardaki çıkışını adeta taçlandırdı. Rakibinin de çok iddialı olduğu sezonda umutlarını başka bahara ertelemesine neden oldu.

Gruptaki diğer önemli maçta ise geçtiğimiz hafta son saniyelerde yediği golle Bölgesel Amatör Lig'e çıkma şansını erteleyen Sarıyer Yenimahallespor son haftaya iddiasını sürdürerek giren Küçükçekmecespor'u tek golle geçerek grubunu şampiyon olarak tamamlamayı başardı.

Günün diğer maçında ise haftaya 4.sırada giren Maltepespor favori olduğu maçta Beykoz 1908 takımını 2-0 yenerek bileti cebine koyan bir diğer ekip oldu.

B Grubu'nda ise neredeyse tüm spor kamuoyunun çıkmasına kesin gözüyle baktığı 3 takım İfaspor, Alibeyköyspor ve Leventspor grup maçlarının bitmesine iki hafta kala gruptan çıkmayı garantileyip beklentileri boşa çıkartmadılar.

Sezona ve yazıya son noktayı koyarken bana göre son yılların en güzel klasman grubu maçları oynandı. Açıkçası tadı damağımda kaldı diyeceğim çok sayıda maç izleme fırsatı buldum. Keşke hiç bitmesin diyeceğim pek çok maç oynandı. Özellikle son hafta çok dramatik maçlara sahne oldu.

Bölgesel Amatör Lig'e keyif ve seyir zevki katacak, iddialı olacak birçok takımımız şampiyon olarak üst lige merhaba demeyi başardılar.

Tarihlerinin en büyük başarısını elde eden takımlarımız oldu.

Yazımın sonunda Bölgesel Amatör Lig'e yükselen 8 takımımızı tebrik ederken, yükselemeyip Süper Amatör Ligden yoluna devam edecek olan 8 takımımıza geçmiş olsun dileklerimle beraber verdikleri güzel mücadele için teşekkür ediyorum.

Siz değerli okurlarımıza da yeni sezonda görüşebilmek dilek ve temennisiyle sevgiler ve saygılar sunuyorum. Sağlıcakla ve mutlu kalın.

Yazı: Ümit Yılmaz

Hiç yorum yok:

Aslan Yuvası Spor'un ismi BAFA Spor oldu

Sultangazi'de faaliyet gösteren Aslan Yuvası Spor Kulübü'nin ismi değişerek BAFA Spor Kulübü oldu.