Çarşamba, Eylül 06, 2023

Bu kulübün bir delinin kucağına atılması gerekti, o deli de benim!


Bağcılar Güneşli Spor Kulübü'nün olağanüstü genel kurulunda Sefa İpek başkanlığa seçildi. Eski başkan Mithat Sayar aday olmazken veda ederken sert konuştu.

Bağcılar Güneşli Spor Kulübüne nasıl başkan olduğunu anlatan Başkan Mithat Sayar “ Bağcılar Güneşli Spor Kulübü Bağcılar tarihi ile yaşıt bir spor kulübü. Nasıl mı? Aslında Bağcılar Güneşli Spor Kulübü tarihte kurulan Salkımspor, Yeşilbağspor, Bağcılarspor dönüşerek Bağcılar’a dışarıdan kulüpler getirildiği için o kulübün ismi Bağcılar Güneşli Spor Kulübü oldu. 2015-2016 sezonunda Bağcılarspor Bölgesel Amatör Ligden düşmüş, milyonlar harcanmış, Bağcılar’a dışarıdan Çekmeköy’den bir spor kulübü getirildi. Bir Bağcılarspor var, bir de Çekmeköy’den getirilen spor kulübü vardı. Bu kulübün (Bağcılarspor)  birinin kucağına atılması lazımdı. Bu kulüp bir fedakarlık yapacak, bir delinin kucağına atıldı. İşte o deli karşınızda duruyor. Ne futbolcusu, ne malzemesi ne tesisi hiç bir yerden destek almadan kucağımıza atıldı” dedi.


'Kulübün tesisi, alacağıma karşılık yapıldı'

Bağcılar Güneşli Spor Kulübünün tesisi ile ilgili yaşananları anlatan Başkan Mithat Sayar şöyle devam etti: "Bağcılar İmam Hatip Lisesi'nin yanında bulunan halı sahamız vardı. Çocuklarımız burada sporlarını yapıyorlardı, idmanlarını yapıyorlardı. Maalesef ki rant ortaya çıkınca birileri bizim o tesisimizi ihaleye çıkardı. Tesisin içerisine binayı biz yaptığımız halde! Binayı da nasıl yaptığımızı da ifade edeyim mi? Açık ve net anlatıyorum. Biliyorsunuz ki ben Güneşli Haber Gazetesinin sahibiyim. 2014 yerel seçimlerinde gazetemin Bağcılar Belediyesi'nden reklam alacakları vardı. Ben bu alacağımın yerine  o dönemki Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya dedim ki benim evlatlarımın tesisi yok, soyunma odası yok, Bağcılar İmam Hatip Lisesinin yanında ki halı sahaya bir soyunma odası ve kulüp binası kullanacağımız bir yer yapalım dedim. Sağ olsun o da yaptı. Şimdi diyorlar ki, burayı Bağcılar Belediyesi yaptı. Burayı Bağcılar Güneşli Spor Kulübünün evlatları terk edecek, boşaltacaksınız diyorlar. Hukuksal olarak mücadelemiz sürüyor. Ben bugün burada görevi bırakacak olsam bile bunun takipçisi olacağım."

Siyasilere de sitem eden Başkan Sayar “Çocuklarımızın gözlerine baktığımda o ışıltıyı görüyorum. Hepsini ben evladım, kardeşim olarak görüyorum. Ben bugün görevi bırakacağım. Ama bu demek değil ki Bağcılar Güneşli Spor Kulübünü yetim bırakacağım, öksüz bırakacağım. Evet ben bugün görevi bu spor kulübünün formasını giymiş, ilk lisansı bu kulüpten çıkmış, alt yapı hocalığı yapmış, A takım hocalığı yapmış, beraber yol yürüdüğüm kardeşim Sefa İpek kardeşime bırakacağım. Ama onun yanında da dim dik duracağım. Hangi dakika hangi zaman yanında olmamı istiyorsa yanında o vakit orada olacağım. Çünkü biz Bağcılar’ın çocuklarına hizmet eden bir spor kulübüyüz. Bağcılar’ın tarihi ile yaşıt bir spor kulübüyüz" dedi.

Konuşmaların akabinde Sefa İpek Bağcılar Güneşlispor'un yeni başkanı Sefa İpek seçildi.

Hiç yorum yok:

İshaklıspor artık saatleri sayıyor

TFF 3.Lig'de mücadele edecek olan Beykoz İshaklıspor tarihinde ilk kez oynayacağı profesyonel lig maçı için artık saatleri sayıyor.