Çarşamba, Kasım 15, 2023

'Hakeme ceza beklerken yöneticimize ceza geldi'


İstanbul amatör lig kulüplerinden Tozkoparan Birlikspor, il hakemi Semih Cilka ile yaşadığı sorunla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Güngören temsilcisinden yapılan açıklama şöyle:

"Kulübümüzün U/16 takımının 5.inci hafta İBB Bayrampaşa Stadı'nda oynadığı Bayrampaşa Yenidoğan müsabakasını yöneten il hakemi Semih Cilka isimli kişi bir hakeme yakışmayacak kılık kıyafette, kurumuna yakışmayacak saygısızlıkta maçımızı yönetmek için stada teşrif etmiştir. 

'Hakem olduğuna inanamadık'
Hakemin sakallarını maça çıktığı kıyafetleri ile İstanbul il hakem kuruluna bağlı bir hakem olduğuna sporcularımız ve yöneticilerimiz bir türlü inanamamıştır. Hedef bir takım olduğumuz için sporcularımızı bizi mi engelliyorlar dışarıdan adam getirtip rakibimizin şortunu çorabını giydirip maç yönettiriyorlar gibi düşüncelere kapılmışlardı ancak durumun böyle olmadığını saha komiseri ve yardımcısı hakemlerden teyit alarak sporcularımızın maça çıkmasını istedik. 

'İstediğine şikayet et' dedi
Rakip takımımız Bayrampaşa Yenidoğan’ın harika ev sahipliğinde müsabakamız tamamlayarak soyunma odamıza yöneldik. Maçtan sonra başkan vekilimiz Batuhan Dündar lisansları kendisi saha komiseri ile birlikte teslim almak istedi hakem olduğunu düşündüğü Semih Cilka’ya bir eleştirisi olduğunu müsaade ederse bunu kendisi ile paylaşmak istediğini belirtti. Kendisine "Bu kılıkta maçı yönetmen doğru mu kulüplerimize ve sporculara saygısızlık yapıyorsun’’ dedikten sonra maçın hakemi deyim yerinde ise çileden çıkmıştır. "Sen kimsin istediğim gibi maç yönetirim benim adım Semih Cilka kime istersen git şikayet et, benim sağlık problemim var traş olmuyorum şort da çorap da giymiyorum istediğimi giyiyorum" diyerek çıkışmıştır. Yöneticimiz konuyu  uzatmadan gerekli şikayetlerde bulunacağını belirterek müsabaka sahasından ayrılarak il hakem kuruluna ilgili hakemin fotoğrafını paylaşıp gereğinin yapılacağını düşünmüştü. 

Bu kez sakalsız çıktı
Ancak bu maçımızından sonra U"6 takımımız bu sefer deplasmanda 7.Haftada U-16 liginde Namık Sevik Stadı'nda Vardar Spor’ a konuk olmuştur. Müsabakaya geldiğimizde hayatımızın şokunu yaşadık, yüce rabbimizin bir mucizesi gerçekleşmiş ve İl Hakemimiz Semih Cilka sağlık problemlerini atlatarak traş olup yine bizim maçımıza hakem olarak atanmış. Yöneticilerimiz şaşkınlık içerisinde kalmasına rağmen hakemin kendisini ti’ye alarak tribünden bir takım telkinlerde bulunmuşlardı ancak cezalandırmak yerine hakemi ödüllendiren kuruldan güç alan hakemimiz maçı sürekli yarıda kesip içeriye girip maçı tatil etmekle bizi tehdit etmekten bir türlü maç yönetmeye konsantre olamamıştır. 

Yöneticimize ceza geldi
Son tehdidinden sonra stadyumda artık işler içinden çıkılmaz bir hal alınca bire bir diyaloğa giren yöneticimiz çileden çıkmıştır kendisi oradan ivedilikle uzaklaştırılarak ortam yumuşatılmıştır. Biz yönetim ve kulüp olarak bu konuyu unutup şampiyonluğa giden takımımızın havasını bozmamak için konuyu kapatacaktık. Biz hakemin ceza almasını beklerken bu sezon akredite olmayan saha giriş kartı çıkarmayan yöneticimizin maç sonu hiçbir bilgi vermeden 22 gün hak mahrumiyeti cezası aldığını tamamen tesadüfen öğrenince bu konunun kapatılmayıp üzerine gidilmesi gereken bir konu olduğunu düşündük. 

Bizler Türk futboluna yatırım yapan spor adamlarıyız görevde olduğumuz 5 yılda alt yapıda yetenek ve yaş değerlendirmesi yaparak  hakemliğe yönlendirdiğimiz yaklaşık 20 adet sporcumuz vardır. Bunlara ilk öğrettiğimiz saygı sevgi ve hakemliğin ağırlığıdır. Saygılı bir birey olmalarıdır. Olaylarda ismi geçen hakem ile ilgili bu olayın takipçisi olacağız. İl hakem kurulu bizimle irtibat kurar ise elimizde fotoğraf ve videoları paylaşırız oradan sonuç alınmazsa bölge sorumlusu ve en üst makam olan MHK’ya kadar bu durumu anlatacağız son haftalarda düzelen hakem performansları ve atamalar bir nebze olsun katkıda bulunmayı ve şerefli Türk hakemi formasını hak edenlerin terletmesine katkıda bulunacağımızı düşünüyoruz." 

Hiç yorum yok:

İshaklı puan hasretini gidermek istiyor

Nesine 3.Lig 2.Grup temsilcilerinden Beykoz İshaklıspor 2024-25 Sezonu kapsamında Pazar günü oynayacağı Uşakspor müsabakasının hazırlıkların...