Çarşamba, Kasım 15, 2023

Merkezefendi'ye Çekmeköy şoku



İstanbul Süper Amatör Lig 7. Grup'ta ilk 6 maçını kazanan lider Merkezefendispor sahasında Çekmeköyspor'a 3-0 yenilerek sezonun ilk puan kaybını yaşadı.

Merkezefendi Stadı'nda oynanan ve futbol severlerin yoğun ilgi gösterdiği maçı Mehmetcan Güler yönetti. Merkezefendispor maça çok iyi başlasa ve 3 pozisyon bulsa da Çekmeköyspor geliştirdiği ilk ciddi atakta penaltı kazandı, Oğuz Dalgıç da atışı gole çevirdi: 0-1


Maç zaman zaman çok şiddetli yağış altında oynanırken bu durumu iki takımı da etkiledi. Merkezefendispor'da Mehdi Akgül 20. dakikada sakatlanarak hastaneye kaldırıldı, yerine Çağdaş Kılıç girdi. Mehdi'nin sakatlığı Merkezefendispor'un oyun kurgusunu da etkiledi. Lacivert-Beyazlılar 49. dakikada golcü oyuncusu Orçun Güzeldereli'nin kırmızı art görmesiyle ikinci şoku yaşadı.




Eksik kalmasına karşın Merkezefendispor daha baskılı olan taraftı. Bununla beraber Çekmeköyspor 90 dakika boyunca çok büyük direnç gösterdi. Attığı golün de verdiği moralle çok iyi savunma yapan konuk ekip rakibine fazla pozisyon vermedi. Merkezefendi'nin bıraktığı boşlukları iyi değerlendren Çekmeköyspor 65'te Mesut Dağlı, 67'de Nuh Samed Tatimli ile skoru 3-0 yaptı.



Fizik olarak güçlü oyunculara sahip olan Çekmeköyspor çok koşan, çok basan, dirençli bir ekip. Kontrollü oynuyorlar. Merkezefendi karşısında oyunu geride kabul edip, çok iyi kontralara çıktılar. Nitekim bu zorlı deplasmandan 3-0 gibi net bir skorla galip ayrıldılar.

Merkezefendispor ise gol yollarında çok etkisiz kaldı. Kırmızı kart gören Orçun'u çok aradılar.

Haber: Bilgin Budun

Hiç yorum yok:

İshaklı puan hasretini gidermek istiyor

Nesine 3.Lig 2.Grup temsilcilerinden Beykoz İshaklıspor 2024-25 Sezonu kapsamında Pazar günü oynayacağı Uşakspor müsabakasının hazırlıkların...