Pazartesi, Kasım 13, 2023

Nartspor: Teşekkürler Elif Yılmaz



İstanbul Süper Amatör Lig 7. Grup ekiplerinden Nartspor, 2-2 biten Ayazağaspor maçında yaşananlarla ilgili bir açıklama yaparken, karşılaşmanın yardımcı hakemi Elif Ayvaz için teşekkür mesajı yayımladı.

Yeşil-Sarılı ekibin açıklamaları şu şekilde:

"Futbolla ilgilenmeyen kadınların anlamakta zorlandığı konulardan biri ofsayt kuralıdır. Ancak dün oynanan Ayazağa-Nart maçında ofsayt kuralını bilmeyen bir erkek orta hakeme ve ona ofsayt kuralını öğreten bir kadın yan hakeme şahit olduk. Yan hakemin ofsayt bayrağını kaldırdığı kalecimizin rakip hücum oyuncusundan daha ileride olduğu bir pozisyonda çizgide bir defans oyuncumuz var diye gol vermeye kalkan bir orta hakeme ısrarla kural gereği topla son oynandığı anda hücum eden oyuncu ile gol çizgisi arasında en az iki savunma yapan takım oyuncusu olması gerektiğini anlatmaya çalıştı Elif Hoca... 

Israrla kuralı anlattı
Yan hakem bunu anlattığı halde orta hakem bir kez daha gol kararı verdi. Elif hanım gol kararına ve saha kenarından kafasına atılan yabancı maddelere rağmen orta hakeme ısrarla ofsayt kuralını bir kere daha anlattı. Orta hakem yaklaşık üç dakikalık bir dersten sonra pozisyonun ofsayt olduğuna ikna oldu ve gol kararını iptal etti. 

Rakip masör bile 'bir şey demedi' dedi
Tabii orta hakemin kararından dönmesinden dolayı hem saha hem tribünler gerildi. Maçın kontrolünü kaybeden orta hakem iki takım aleyhine bir sürü karar verdi. Sahanın kenarında tedavi gören oyuncumuza tedaviyi tapan rakip takım masörü dahi 'bir şey demedi' dediği halde küfür etti diye kırmızı kart gösterildi. Allah'tan (Ayazağa kalecisi hariç) iki taraf oyuncuları da iyi niyetliydi ve maç başladığı gibi dostça bitti.

Elif Ayvaz Hocamıza dik duruşundan ve haklı olduğu konuda ısrarla kararından dönmemesindedir dolayı teşekkür ederiz. 

Muhtemelen bu olayları maça gelen gözlemci bey yazmayacak ve orta hakeme güzel bir puan verecek. Ama yiğidi öldüreceksiniz halkını vereceksiniz. Elif Ayvaz hocanın ismini Federasyon duysun ve daha üst yerlerde görev versin."

Öte yandan Nartspor Kulübü misafirperverliğinden dolayı Ayazağaspor Kulübü yönetimine de teşekkür etti.

Hiç yorum yok:

İshaklıspor artık saatleri sayıyor

TFF 3.Lig'de mücadele edecek olan Beykoz İshaklıspor tarihinde ilk kez oynayacağı profesyonel lig maçı için artık saatleri sayıyor.