Pazartesi, Şubat 19, 2024

Aksarayspor şampiyon olarak Süper Amatör'de



İstanbul 1. Amatör Lig 11. Grup'ta son haftaya aynı puanla giren Havataşspor ve Aksarayspor'u karşı karşıya getiren final niteliğindeki maç 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Aksarayspor şampiyon olarak Süper Amatör Lig'e yükseldi.

İBB GOP Halit Kıvanç Stadı'nda oynanan karşılaşmayı izlemeye gelen futbolsever sayısı oldukça fazlaydı. Maça her iki takım da temkinli başladı. Aksarayspor sıralama avantajını elinde bulunduruyordu, aynı puanda olunca sarı siyahlılara ikili averaj icin beraberlik yetecekti. Rakibiyle ilk maçı kazanan Fatih temsilcisi avantajı kullanmak istiyordu.

Maç dengeli giderken 12. dakikada konuk ekipten Bilal Hacıoğlu sol kanatta kazandığı topu ikili mücadeleler sonrasında 18 alanına taşıdı, sonrasında düzgün bir vuruş ile uzak köşeye gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. 0-1
Bu gol sonrası her iki takım da sergilediği futbol ile beğeni kazandı. İlk yarı bu skorla bitti.

İkinci bariz olarak Havataşspor üstünlüğü vardı. Gaziosmanpaşa ekibi oyunı rakip yarı sahaya yıkarken dakikalar ilerledikçe oyun gerilmeye başladı. 82'de Havataş yedek kulübesinden antrenör Adem Ören'e kırmızı kart çıktı. 85'te ise Aksarayspor'dan Uğur Denizedalan ikinci sarı kartını görerek oyun dışında kaldı. Sayısal avantajı eline geçiren Havataşspor çok kısa bir süre sonra duran top pozisyonunda Berat Dayan ile eşitliği sağladı.

Havataş uzatma anlarında galibiyeti getirecek pozisyonu da buldu ancak günün başarılı isimlerinden, Aksaray kalecisi Samet Kandemir gole izin vermedi.
Maç 1-1 biterken rakibine ikili averajda üstünlük sağlayan Aksarayspor tarihinde ikinci kez Süper Amatör Lig'e yükseldi. 
Havataşspor ise play-off oynayacak.

Haber: O.K.

Bizlere yardımcı olan kıymetli dostumuz Mustafa Türlü'ye ayrıca teşekkür ederiz.


Hiç yorum yok:

İshaklı puan hasretini gidermek istiyor

Nesine 3.Lig 2.Grup temsilcilerinden Beykoz İshaklıspor 2024-25 Sezonu kapsamında Pazar günü oynayacağı Uşakspor müsabakasının hazırlıkların...