Çarşamba, Şubat 14, 2024

Terkosspor yeni sezon öncesi iddialı geliyor


İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Terkosspor yeni sezona iddialı hazırlanıyor. Kulübün isminden eski sponsorun ismi de çıkarılırken mavi beyazlılar artık TEM Terkosspor değil Terkosspor olarak anılacak.

Kulüp Başkanı Ferruh Ertürk "İyi bir takım kurduk. Umuyorum ki bu sezon 1. Amatör Lig'e yükseleceğiz. Tüm takımlara başarılar dilerim" dedi.

Terkosspor hakkında

İstanbul'un kuzeyinde, kentin tüm Avrupa yakasına içme suyu sağlayan Terkos Gölü'nün kenarındaki Terkos köyünün kulübü olan Terkosspor'un 60'lı yıllara dayanmaktadır. Köyün ileri gelenleri o dönemlerde kırmızı-beyazlı renklerle Su Spor Kulübü'nü kurar. Bu kulüp Terkos'u temsilen uzun yıllar turnuvalara katılır, başarılar elde eder.

1989'da Çatalca ilçesine bağlı Terkos Belde Belediyesi kurulurken, 1990'da dönemin belediye başkanı Mehmet Vural'ın girişimleri ile kırmızı-siyah-beyaz renklerle Terkos Esnaf Gençlik Spor Kulübü kurulur. 1991'de ise mavi-beyaz Durususpor hayata geçer. Köyde o dönem Terkos Çınarspor (yeşil-beyaz) ve Çiçekspor kurulur ancak bu iki ekip turnuva takımı hüviyetinde kalırlar. Yıllar ilerledikçe Esnafspor kapanma noktasına gelirken köyün liglerde kalan tek ekibi Durususpor'un kaderi, Rüstem Çetinkaya'nın başkanlığa gelmesiyle değişir. Mermer sektöründeki TEM Şirketler Grubu'nun sahibi olan Çetinkaya'nın döneminde kulübün ismi sponsorluk gereği TEM Terkosspor olur.

Çetinkaya daha sonra başkanlıktan ayrılsa daha bu yıla kadar kulübün ismi TEM Terkos olarak geçiyordu.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

beIN Sports 50 amatör kulübe forma sponsoru oldu

beIN SPORTS tarafından "Amatör Ruh, Profesyonel Destek" ilkesiyle başlatılan ve amatör futbol kulüplerine forma desteği sağlanacak...