Cumartesi, Şubat 10, 2024

Yeşildirekspor'dan hakeme tepki


İstanbul 1. Amatör Lig'de Yeşildirekspor hafta içi oynanan maçta Şirinevlerspor'a deplasmanda 2-0 mağlup oldu. Fatih temsilcisi, Serkan Erekin, Emir Berkay Gurdalı ve Berkay Egeli'den oluşan hakem triosunun görev yaptığı maç sonrası hakeme tepki gösterdi.

Yeşil-sarılı ekipten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Öncelikle biz yaş ortalaması 18 olan bir takımız. Üç hafta önce puan kaybettiğimiz maçta bile hakemlere teşekkür mesajı yayınladık. Hafta içi oynadığımız müsabakanın ligde iki takım için de hiçbir iddiası olmadığını başında belirtmek istiyoruz.

Yeşildirek 3 büyüklere karşı oynamış, milli takıma oyuncu vermiş ve nice şampiyonlukları olan amatör kümenin en köklü kulübüdür.

Bizler futbolun en altına kadar düştük. Bu seviyede kimseden çok iyi hakemlik beklemiyoruz fakat iyi ahlaklı insan olmanın, iletişimi kuvvetli olmanın bu mesleği yapmak için şart olduğunu düşünüyoruz. Hakemlik sosyal hayatta bir yer edinemeyen kişilerin egolarını tatmin etme yeri olmamalı.

Hakemler oyuncuya sarı kart verdikten sonra oyuncuyu atmak için kabadayı gibi üstüne yürüyerek sporcuyu tahrik etmemeli.

"Hadi oradan be hocam" dedi diye 20. dakikada oyuncuyu ihraç etmemeli.

Bir hakem devre arasında topu oyuncu ona getirmedi diye oyuncuya kart veremez. 'O topu bana düzgün vereceksin' diye bağıramaz. Ayrıca devrede verdiği bu kartı da rapora devre arası olarak yazmamış, yaptığı yanlışı bildiğinden onu da 'maç sonu kırmızı kart gördü' olarak yazmıştır.

Karşısındakinden beklediği saygıyı hakemler de sporcuya göstermeli.

Hakem azlığından sebep minik takım seviyesindeki hakemler A takımlara verilmemeli.

Biz  maçımızda egosu tavan yapmış, sporcularımıza ve teknik ekibimize tehditler savuran bir hakemle mücadele ettik. Matematiksel olarak bu ligden ne düşüyoruz ne çıkıyoruz. Hakemlerin de maç yöneterek iyi yerlere geleceğini biliyoruz. Bizim maçlarımızda her hakemin maçı kötü yönetmeye hakkı vardır. Fakat sporcuya kötü davranma hakkını kimse onlara vermiyor. Bu konuda il hakem kurulunu ve tüm amatör kurulu göreve davet ediyoruz."

Hiç yorum yok:

İshaklıspor artık saatleri sayıyor

TFF 3.Lig'de mücadele edecek olan Beykoz İshaklıspor tarihinde ilk kez oynayacağı profesyonel lig maçı için artık saatleri sayıyor.