Pazar, Şubat 18, 2024

Yeşilova Esnafspor tarih yazdı


İstanbul Süper Amatör Lig 4. Grup’ta lider ve takipçisini karşı karşıya getiren maçta Yeşilova Esnafspor sahasında İstanbul Gümüşhanespor’u 1-0 yendi. Esnafspor böylece 65 yıllık tarihinde ilk kez Süper Amatör Lig seviyesinde şampiyonluk yaşadı.

Süper Amatör Lig kurulmadan önce 1. Amatör Lig seviyesinde şampiyonluklar yaşayan Esnafspor, Süper Amatör kurulduktan sonra sadece bir kez, iki sezon önce grup ikincisi olarak klasmana kalmıştı. 

Karşılaşmaya büyük ilgi
Küçükçekmece Yeşilova Kemal Aktaş Stadı’nda oynanan önemli maçı Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Sami Şahin, Büyük Birlik Partisi Küçükçekmece İlçe  Başkan Mehmet Cem Özel, MHP Küçükçekmece İlçe Teşkilat Başkanı Haydar Güney, Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Başkanı Seymen Gençtürk , Küçükçekmece Sinopspor Kulübü Başkanı Rafet Orhan, İASKF yönetim kurulu üyesi Naser Serbest, Küçükçekmece Belediye Meclis Üyeleri Gökhan Aygün, Bahadır Gönenç , Emre Alageyik ve mahalle muhtarlarının yanı sıra yaklaşık 1500 sporsever izledi.


Tek gol Hicabi'den

Mücadelenin ilk yarısı pozisyon açısından son derece kısır geçti. Esnafspor'un topa daha çok hakim olduğu ilk 45 dakika 0-0 sona erdi. Daha hareketli geçen ikinci yarıda dakikalar 65’i gösterirken Esnafspor’un kullandığı köşe vuruşunda Gümüşhanespor kalecisinin tokatlamaya çalıştığı top Hakan Hicabi Uslu’nun önünde kaldı. Bu oyuncu da yakın mesafeden vuruşla yeşil beyazlıları (bu maçta siyah-sarı forma giydiler) 1-0 öne geçirdi.

Gümüşhane de gruptan çıktı
Kalan bölümde Gümüşhanespor baskılı oynasa da kaleci Özgür ve Esnafspor savunmasını geçemediler. Maçı 1-0 kazanan Yeşilova ekibi şampiyon oldu. Gümüşhanespor yenilgiye rağmen ikinci olarak klasman biletini aldı.


Esnafspor'da büyük gurur

Yeşilova Esnafspor Teknik Direktörü Nedret Patron "Şampiyonluk sevincini yaşatan bütün oyuncularımı kutluyorum, bu uzun yolda bize desteğini esirgemeyen yönetimimize ve kulüp başkanımıza da ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi.

Yeşilova Esnafspor Sportif Direktör Fettah Plakay, sezon başında konan hedefe ulaştıkları için sevinçli ve gururlu olduklarını belirterek, “Çok güzel maç oldu rakibimizi tebrik ediyorum. Bizim için büyük mutluluk. Bütün bir sezon boyunca yılmadan mücadeleye devam eden ve sonunda bize bu sevinci, gururu yaşatan futbolcularımız ve teknik heyete teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Haber: Yılmaz Aktepe
Fotoğraflar: Erdem Sağolan

Hiç yorum yok:

Feyzullah Saray'ın yeni takımı neresi olacak?

1993 doğumlu tecrübeli stoper Feyzullah Saray, kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.