Cuma, Haziran 14, 2024

Dündar: 2. Amatör'de play-off sistemi gözden geçirilmeli


Tozkoparan Birlikspor Kulübü Başkan Vekili Batuhan Dündar yazılı bir açıklama yaparak TFF'nin, İstanbul 2. Amatör Lig'de play-off sistemini gözden geçirmesi gerektiğini dile getirdi.

Dündar yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"A-takımımız son hafta mücadelesinde çok sıcak bir havada takipçisi Bayrampaşa Yenidoğan takımını deplasmanda 3-0 mağlup etmiştir.

Oldukça sıcak bir havanın gergin geçen mücadeleyi Emre İstif,İbrahim Tarhan ve Ahmet Doğan'ın golleri ile yenerek 2 amatör ligi 8 grubu 2 sırada tamamlayarak Play-off oynama hakkı kazanmıştır.

Takımımız çıkıp aslanlar gibi play-off'taki rakibini yenerek eleyecektir bundan kimsenin şüphesi yoktur fakat aşağıdaki nedenler göz önünde bulundurularak play-off sisteminin yeniden gözden geçirilmesi talebimizi federasyona ileteceğiz.

1-Çağımızı en büyük problemi küresel ısınma ve kuraklık zamanında aşırı sıcak havalarda sporcuların etkilendiğini düşünürsek TFF bu maçları bayramdan sonra oynatmak isteyecektir. Şu an bile 34-35 derece bandında giden hava sıcaklıkları TFF'nin bu maçları oynatacağı zaman hissedilen sıcaklık yaklaşık 40 dereceleri bulacaktır.

2-Tabii federasyon buna hemen cevap olarak maçları akşam ışıklandırma olan sahalarda oynatacağız diyerek bir savunma mekanizması oluşturacak ancak federasyon şunun farkında değil, akşam maçları çok büyük bir güvenlik zafiyeti oluşturmaktadır. Bunu geçmiş yıllarda acı bir tecrübe ile öğrendik.

3-Sağlık açısından hem genç sporcular hem de yaşı büyük oyuncularımız yoğun sağlık problemleri yaşayacaktır. Bunu kamuoyu araştırmaları ile ortaya çıkarılmış bilgilerdir.

4- Ülkemizde maddi olarak amatör takımlar oldukça zorlanmaktadır. 1.Amatör Lig’den çekilecek takımları düşünürseniz play-off oynatmazsanız grup ikincileri alınır ise zaten fazladan 5 takım alınmış olacaktır. 5 takım fazla almak çekilen takımların boşluğunu da dolduracağı bu federasyon için de bir avantaj olacaktır. 

Mantık ve bilim çerçevesinde bu hususlar değerlendirilir ise aynı sonuca varacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."


Hiç yorum yok:

Suceyin ve Yeşilyayla'dan tarihi zafer

İstanbul 2. Amatör Lig play off maçında İstanbul Teknik Üniversitesi'nin 5-0 yenen Suceyin ve Yeşilyaylaspor 1. Amatör Lig'e yükseldi.