Çarşamba, Haziran 12, 2024

Kulüplerden ricam, ya lige girmeyin ya da ligden çekilmeyin


Sezonun son yazısıyla karşınızdayım sevgili dostlar. Acısıyla, tatlısıyla bir sezonun daha sonuna geldik. Her kategoride sevinenler ve üzülenler oldu doğal olarak.

Açık söyleyeyim. En sevindiğim şampiyonluk anı ilçemin takımı Beykoz İshaklıspor'un TFF 3. Lige çıkmasıyla oldu. Burada ilçe takımıma pozitif ayrımcılık yaptığımın farkındayım ama uzun yıllar sonra ilçemizin gururu olarak TFF 3. Lig'e merhaba diyen takım oldular. Bence fazlasıyla hakları.

Tabi ki üzüldüğüm sayısız takım da olmadı değil.

Yazımızın konusu yukarıdaki mevzu değil.

Yazımızın konusu amatör futbolun kanayan yarası lige kayıt yaptırıp, kuraya girip ama sezon başlamadan ama sezon içinde çekilen takımlar. Kabul ediyorum herkesin imkanları çok kısıtlı. Ekonomik olarak neredeyse tüm kulüpler sıkıntı yaşıyor. Bunu anlayışla karşılamak lazım. Ama işin bir de sportif yanına bakarsak ligden çekilmek maalesef ligin tüm ahengini bozuyor. 

Bazı gruplarda 5 maç oynanması gerekirken 2 maç oynandığı haftalar az değil. Koskoca sezonda oynanan toplasan 10 - 12 maç. Kulüplere nacizane tavsiyem lütfen hesabınızı, kitabınızı iyi yapın. Ekonomik olarak iyi durumda değilseniz birkaç kategoride lige girin. Her kategoriye girerek zaten az olan imkanınızı yok ederek sonrasında ligden çekilmeyin. Lige katılım dilekçesi yada belgesi verilirken maddi durumunuza göre hareket edin. Lige girelim bir şekilde bitiririz demeyin. Ligin ortasında ligden çekilerek diğer takımların hakkına girmeyin. 

Hele hele lige katılım belgesi verip fikstür çekimi sonrası, ilk maçlar öncesi takım kuramadım diye ligden çekilmeyin.

Lige girerken inandığınız ve güvendiğiniz, sizi yarı yolda bırakmayacak oyuncularla takımınızı kurun.

Ben hafta sonu maça gelmeyeceğim diyen oyuncuyu kulübünüzün kapısından bir daha içeri sokmayın.

Federasyona nacizane tavsiyem lig öncesi tüm kulüplerden ligden çekilmeyeceklerine dair yazılı belge isteyin. Belge veremeyen kulüplere sadece birkaç altyapı kategorisine girme hakkı verin. Güvence verip ligden çekilen takıma ligden çekildiği kategoride en az 2 yıl lige katılmama cezası verin. 

Amatör futbolun yaşaması için kulüpleri maddi olarak belli aralıklarla denetleyin. Ekonomik anlamda hiç bir geliri olmayan ama lige katılmak isteyen, sonrasında ligden çekilmesi muhtemel takımlara lige katılma müsaadesi vermeyin. Kulüplerden gelir beyanı talep edin.

Bu sene tüm kategorileri incelerseniz neredeyse oynanması gereken her 10 maçtan 3-4' ünün ligden çekilme nedeniyle oynanamadığını görürsünüz. Bu da futbolun gelişmesinin önündeki en önemli engellerden biri. Her zaman dediğimiz gibi maç oynamayan oyuncu gelişemez. İleri gidemez. Her 10 maçın 3-4' ünün hükmen sonuçlandığı liglerde de kusura bakmayın ne oyuncu gelişir, ne de bu liglerden kimse keyif almaz. Maçları izlemeye de stada gitmez. 

Son sözüm yeniden kulüp yönetimlerine. Lütfen futbolun yaşamasına ve gelişmesine müsaade edin. Ekonomik gücünüz yoksa lige girmeyin. "Kervan yolda düzülür" mantığıyla lige girerek, birkaç hafta sonrasında ligden çekilip ligin ahengini bozmayın. Hem kulüplerin hem de futbolcuların geleceğiyle oynamayın.

Bir puanın bile şampiyonu yada düşeni belli edeceği ligde kimsenin ahını almayın.

Sağlıcakla kalın. Yeni sezonda görüşmek üzere. Allaha emanet olun.

Yazı : Ümit YILMAZ

Hiç yorum yok:

İstanbul Süper Amatör 5 Ekim 2024 Cumartesi Sonuçları

İstanbul Süper Amatör Lig'de 5 Ekim Cumartesi günü oynanan maçların sonuçları ektedir...