Pazar, Haziran 02, 2024

Maç sonrası metroda arbede: 3 futbolcu darp edildi


İstanbul U17B Ligi 26. Grup'ta Üsküdar Ferahspor-Sancaktepe Emekspor maçı sonrası Dudullu Metro İstasyonu'nda iki takım arasında çıkan arbedede ev sahibi ekipten 3 futbolcu darp edildi. 

Saldırıya uğradıklarını beyan eden Ferahspor Kulübü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


"Ligin ilk yarısında Ömerli Stadı'nda oynanan ve 3-1 kazandığımız karşılaşma sonrası kulübümüz yine saldırıya uğramış, jandarmalar olaya müdahil olmuştu. Biz olayın kapandığını düşünürken Dudullu Stadı'nda oynadığımız 5-0 kazandığımız maç sonrası Emekspor'un teknik direktörleri, futbolcuları ve 40 kadar taraftarları metro içerisinde otopark kapısının arkasına gizlenerek bir saldırı gerçekleştirdi. Yaklaşık 50-55 kişi 16 futbolcuya saldırdı. Üç futbolcumuz hastanede tedavi altına alındı. Yaşananları kınıyor ve hukuki süreci başlattığımızın bilinmesini istiyoruz." 

Sancaktepe Emekspor Kulübü de bir bildiri yayımlayarak olayları kendi cephesinden aktardı:

"Sancaktepe Emekspor Kulübü olarak, hiç istemediğimiz bir konunun aktörlerinden biri olduğumuz için üzüntü duyuyoruz ancak değerli spor kamuoyunun olayı tek taraflı değerlendirmemesi adına olayın ayrıntılarını kendi cephemizden aktarma gereği duyuyoruz. Ligin ilk yarısında Ömerli Stadı'nda oynanan maçta olayların yaşandığı malumdur. Söz konusu karşılaşmada futbolcularımız darp edilmiştir. Bu darp raporları ilgililerle ve basınla da paylaşılmış olsa da o dönem araya giren hatırlı kişilerle 'kol kırılır yen içinde kalır' diyerek, Ferahspor Kulübü hakkında suç duyurusunda bulunmamıştık. Dün oynanan ikinci maç sonrası, ilk karşılaşmanın verdiği gerginlikle kadroya giremeyen ve tribünden izleyen futbolcularımızla Ferahsporlu futbolcular arasında Armada AVM önünde tartışma yaşanmıştır. Tartışma sırasında, orada bulunan teknik direktörümüzün eşi darp edilmiştir. Bunun üzerine olaylar büyümüş ve metro istasyonunda tasvip etmediğimiz noktalara gelmiştir.

Sebebi ne olursa olsun şiddet bizim onay vermeyeceğimiz bir şeydir. İğneyi başkasına çuvaldızı kendimize batırmakta, Sancaktepe Emekspor olarak böylesi bir olayla adımızın anılmasından dolayı büyük üzüntü duymaktayız. Bu nedenle U17 takımımızı ligden çekme konusu hafta içi yönetim kurulumuzda görüşülecektir."

Haber: Efkan Bucak





Hiç yorum yok:

İshaklıspor artık saatleri sayıyor

TFF 3.Lig'de mücadele edecek olan Beykoz İshaklıspor tarihinde ilk kez oynayacağı profesyonel lig maçı için artık saatleri sayıyor.