Salı, Haziran 04, 2024

Tükenmez: Yenişehir’in şampiyonluğunu kutlarız


İstanbul 2. Amatör Lig 11. Grup'ta hafta sonu deplasmanda Yenişehir'e 5-1 yenilen ve şampiyonluk umutlarını büyük ölçüde kaybeden İTÜ'de teknik direktör Metin Tükenmez rakiplerini tebrik ederken, 2. Amatör ile Türkiye Üniversitelerarası Futbol  Şampiyonası'nın çakışmasının sıkıntısını yaşadıklarını söyledi.

  

Tükenmez yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“1 Haziran Cumartesi günü Beyoğlu Stadı’nda 2. Amatör Lig’in en önemli karşılaşmalarından biri oynandı. Lider Yenişehir ile üç puan gerideki İTÜ arasındaki maç bir anlamda şampiyonluk oyunuydu. Öncelikle bizi çok iyi karşılayan konukseverliğin en güzelini örnekleyen Yenişehir Spor Kulübü’nün  yönetimini, hocalarını ve futbolcularını kutlarım. Bizimle giriştikleri şampiyonluk mücadelesini onlar kazandı. Hak ettiler. 1. Amatör Lig’de de başarılarının devamını dilerim. Oyuncuları Umut Cemil Kaya’yı da ayrıca kutlarım. Çok iyi bir futbolcu ve Büyük Atatürk’ün tanımladığı sporculara yakışır futbol değerlerine sahip. Amatör liglerde zaman geçirmesin, çok daha üst liglere layık bir oyuncu. 

7 oyuncumuz 1 saat arayla iki maç oynadı
Maç eşit koşullarda oynansaydı ne olurdu, bilinmez! Çünkü Türkiye Üniversitelerarası Futbol  Şampiyonası bu maça denk geldi. Kadromuzdaki yedi oyuncu bir saat ara ile ikinci maça çıktılar. İlk 20 dakikada skorun 4-1 İTÜ lehine olacağını maçı izleyenler gördü. Ancak 35 derece sıcaklıkta, bir saat arayla iki maçı profesyonel futbolcular bile oynayamaz. 10’larca milyon dolar para kazanan profesyonel futbolcular haftada üç maç oynayınca kıyamet koparılıyor Ama Üniversite federasyonu Haziran sıcağında üst üste üç maç oynatıyor. Yani bizim çocuklar 1 Haziran’da iki, 2 ve 3 Haziran’da da birer maç oynadılar. Bir takım 3 günde dört maç oynar mı?

Demek ki Türkiye’de oynanabiliyor. Orhan Pamuk’un betimlemesi ile “Yalnız ve güzel ülkem” in profesörleri ancak bu kadar spor organizasyonu yapabiliyorlar." 

Hiç yorum yok:

BAL 10. Grup 20 Ekim 2024 Pazar Programı

İstanbul takımlarının yer aldığı Bölgesel Amatör Lig 10. Grup'ta haftanın programı belli oldu...