Salı, Ağustos 27, 2024

Kavacıkspor sahaya indi


2024-25 Sezonu için tabiri caizse sessiz ve derinden giden Kavacıkspor'da Antrenmanlar başlarken Takım Sportif Direktörü Murat Yılmaz açıklamalarda bulundu.

2024-25 Sezonu hazırlıklarına başlayan Kavacıkspor'da hafta sonundaki antrenman 15 Temmuz Şehitler Stadındaki U13 Yaş Turnuvası maçları nedeniyle salonda ağırlık çalışması ile devam etti. 

İstanbul Amatör Liglerindeki A Takım düzeyinde son yıllardaki en başarılı Beykoz İlçesi takımı olan ve her sene profesyonel lig akademi liglerine futbolcu gönderen Yeşil-Beyazlı ekip bu sezon da genç kadrosuna yaptığı takviyeler ile ilk iki hedefi ile yola çıktı.

Aynı zamanda Kavacıkspor Yönetim Kurulunda da görev yapan ve geçen sezon A Takım Antrenörlüğünü camiadan yetişen Erdem Kodalak'a teslim eden Murat Yılmaz, bu sezon yeniden aktif şekilde A Takım Teknik Sorumlusu olarak sahadaki yerini alacak. Murat Yılmaz ile bir birinden değişik konuları içeren bir röportaj gerçekleştirdik.

YILMAZ, " ÇOK İYİ BİR ALTYAPI HAVUZUMUZ VAR "

" Kavacık Spor Kulübü olarak her zaman iddialı takımlar kuruyoruz. Bunun için ekonomik bütçe olarak çok zor durumlara düştük, ülkenin durumu belli...kendi öz kaynak  düzenimiz oyuncuları sayesinde yine her zamanki gibi, hedefi olan, iddialı ilk ikide olabilecek bir takım yaratmak için çalışıyor mücadele ediyoruz. Bilindiği üzere son 6 senede iki sezon TFF Bölgesel Amatör Ligde mücadele ettik 4 kez de Sal Klasman Grubuna kaldık. İstanbul'un en çok Akademi Liglerine oyuncu veren matematiksel olarak ilk üç takımından bir tanesiyiz.  Ayrıca profesyonel oyuncu havuzumuz da çok iyi noktalara geldi. Şu an Süper Ligde oynayan oyuncularımız var bu bizim için çok onur ve gurur verici.  Bu arada A Takımı oluştururken kendi altyapımızdaki oyuncuların çokluğu nedeniyle zorlanmıyoruz. Kavacık Spor Kulübü hiç transfer yapmasa çıkıp ligde mücadele edecek oyuncu havuzuna sahip ama yine iddialı bir takım yaptık, bunu pek de dışarıya lanse etmiyoruz am bu senede iddialı olacağız, Beykoz İlçemizi en iyi şekilde temsil etme gayretinde olacağız.

MAÇLARIN EKİMDE BAŞLAMASINI DOĞRU BULUYORUM

" Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonunda bir seçim oldu ve başka bir yönetim geldi. Tabii ki şu anki sistem gerçekten de çocuklara fazla hizmet etmiyor çünkü maç sayıları çok az. Bu A Takım bazında da öyle. Kulüplerde bu ekonomik krizler ile ilgili maçların başlama tarihinin ileri tarih olarak açıklanmasından bence memnun. Çünkü Takımlar oyuncular ile anlaşamadı, onlarında ekonomik anlamda beklentileri var haklı olarak, dolayısıyla yaşamsal bir döngü var. Ama kulüplerin bu ekonomik şartlar altında bunları karşılaması çok zor. Alım güçleri çok düştü, her şey çok pahalılaştı ama adı amatör olan bir kulüp yapısı yarı profesyonel kulüp haline geldi. Bence de lig takviminin Ekim gibi başlaması daha gerçekçi ve doğru olurdu. Bir hafta geri çektiler ancak bence birçok takım lige katılamayacak. Bu işler kolay değil, bu organizasyonu yapmak, devam ettirebilmek sürdürebilmek çok zor şeyler. İnsanlara ihtiyacımız var özellikle ekonomik anlamda kurumlara ihtiyacımız var...Belediye, Bakanlık, Yerel Yönetimler, il yönetimleri...ancak kulüpler gerekli desteği alamamakta." 

Hiç yorum yok:

Küçükçekmece'de şampiyon Sefaköy Kartalspor

Küçükçekmece Futbol Kulüpleri Destekleme Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Küçükçekmece Kulüpler Şampiyonası’nda şampiyon Sefaköy Ka...