Perşembe, Ağustos 08, 2024

Nartspor: TFF'den uzun vadeli planlar bekliyoruz


Nartspor Kulübü, TFF'nin amatör liglerdeki yaş uygunluk kuralıyla ilgili bir açıklama yaptı. Kararın eleştirildiği açıklamada esas olarak uzun vadeli bir planlama yapılması gerektiği vurgusu yapıldı.

Nartspor'dan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Kulüp olarak TFFnin yaş statüsü ile aldığı kararlarda gençlerin lehine adım atmasını beklerdik. Ancak alınan kararlar gençlerin aleyhine oldu. Zira hem 30'un üzerindeki oyuncularla ilgili sınırlama kalktı hem sahada ilk 11 oynayacak genç oyuncu sayısı 2'de sabit tutuldu hem de  yaş sınırı geçen yılki gibi 2002 oldu. Her ne kadar yaşı büyük oyuncu sınırlamasının kalkmasını insan hakları açısından olumlu bulsak da genç oyuncular ile ilgili kararı doğru bulmuyoruz. Düşünün geçen yıl iki tane 2002'li abisinin arkasında BAL'da yedek kalmış bir 2003'lüsünüz. Sabırsızlıkla bu seneyi bekliyorsunuz. Tekrar 2002lilerin önü açılıyor. Hayallerinizin çalındığını düşünmezsiniz?  Kendimizi kandırmayalım. 2002'li dediğiniz oyuncu 22 yaşında. Nesi genç?  Avrupa Şampiyonası'na 3 tane 2005'li oyuncu ile katıldık. Bizim beklentimiz 2002 ve altı en az üç oyuncu olmasıydı. Madem genç oyuncu sayısında iki rakamını sabit tutacaksınız o zaman yaş sınırını 2005'e getirin ki bir anlamı olsun.

Maalesef Türkiye’de teknik direktörler görevlerini kaybetme baskısı altında olduklarından risk almayı sevmiyor ve daha garanti gördükleri tecrübeli oyuncularla oynuyorlar. Bu yüzden mevcut kuralları delmek amacıyla  farklı yöntemlere başvuran teknik adamlar görüyoruz.  Böyle olunca sadece Amatör futbolda değil profesyonel futbolda da gençlerden yana pozitif ayrımcılığa ihtiyaç var. Zira teknik direktörlerin kendiliğinden gençlere şans vermesini beklemek biraz Pollyanacılık oluyor.  “İyi olan sahada olsun yaş sınırlamasına gerek yok” diyebilirsiniz. Bu da bir görüş ama o zaman niye amatör ligde veya 2. ve 3 ligde yabancı oyuncuyu yasaklıyorsunuz? 

Kulüpler olarak bizim önümüzü görmeye ihtiyacımız var. Federasyondan beklentimiz uzun vadeli planlamalar yapılması. Yani önümüzdeki 3 yıl boyunca kuralların ne olacağını bilelim ki ona göre planlama yapabileyim. Federasyonun kulüplere bu ortamı yaratması lazım. Bizim için kuralın ne olduğundan çok uzun vadeli olup olmadığı önemli. Örneğin Bizde ne amatörden BAL’a kaç takımın çıkacağı belli ne de BAL'dan kaç takımın düşeceği belli.  Önce transferi yapıyoruz sonra kuralları bekliyoruz. Yeni Federasyon yönetiminin ve Amatör işler kurulunun bu konuda önemli adımlar atacağını düşünüyoruz.



Hiç yorum yok:

Aydınspor'da yeni yönetim belli oldu

Aydın Süper Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi verecek olan Aydınspor'da yeni yönetimi belli oldu.