Çarşamba, Ekim 23, 2024

'Ali Düşmez görevinin başında, biz de onun arkasındayız'



İstanbul’daki amatör spor kulüpleri birlik başkanları, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İASKF) yönetim ve disiplin kurulu üyeleri ortak bir açıklama yaparak, başkan Ali Düşmez’e desteklerini duyurdular.

Orhan Saka Amatörler Evi’nde yapılan yoğun katılımlı toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul’daki birlik başkanları ve İASKF Kurulları olarak, TFF seçimleri sonrası gelişmeler hakkında, camiamızı bilgilendirme zarureti hasıl olmuştur. 
TFF seçimli genel kurulu sonucunda göreve gelen yeni yönetimde, yıllardır amatörleri temsil eden TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez, Sayın Mehmet Büyükekşi’nin listesinden seçime girdiğinden, kazanan listede yer alamamıştır. 



'Dinlenmek için izin istedi'
TFF Seçimi sonrası, yapılan istişareler sonucunda, Ali Düşmez Başkanımız bir müddet dinlenme isteğini TASKK (Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu) yönetimi ile paylaşmış ve TASKK başkanlığını vekâleten yürütmek üzere, mevcut yönetim kurulunun da uygun görmesi ile bir başka arkadaşa geçici bir süreliğine bırakmıştır. Bu müddet zarfında, başkanımız yıllardır aksattığı işleri ve ailesine daha fazla zaman ayırma imkânı bulmuş,  vakit buldukça da, İASKF’de kulüplerimiz ve misafirleriyle buluşmayı sürdürmüştür. 




'Yapılanlar bize saygısızlık'
Başkanımızın bir müddet izin istemesi ve bunun da TASKK yönetimi tarafından kabul edilmesi spor kamuoyu tarafından bilinmesine rağmen; Ali Düşmez başkanımızın görevi tamamen bıraktığına, hatta bıraktırıldığına, göreve geri gelmeyeceğine ilişkin sözler açıklamalar duymaktayız. Bu tür sözlerin biz kulüpleri üzdüğünü ifade etmek durumundayız. Amatörlere hizmet için özgür irademiz ile seçtiğimiz kişi için göreve geri dönmeyeceği, dönemeyeceği gibi ifadeler kullanmak, bu ifadeleri destekler beyan ve davranışlarda bulunmak en hafif ifadesi ile bizlere saygısızlıktır. 

'Bizlerin oylarıyla göreve geldi'
Amatör sporun İstanbul’daki temsilcileri olarak bilinmesini isteriz ki; Ali Düşmez gerek İstanbul’da gerekse TASKK’ta biz kulüplerin demokratik yollarla yapılan seçimlerdeki oylarıyla seçilmiş ve bizi şu ana kadar alnının akıyla temsil etmiş ve etmektedir. Ali Düşmez görevinin başındadır ve İstanbul kulüplerinin birlik başkanları ve İASKF (İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu) kurul üyeleri olarak, Ali Düşmez başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Spor kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Hiç yorum yok:

Beylikdüzüspor 'Demir' gibi

Bölgesel Amatör Lig 10. Grup'ta ilk iki maçlarında 4 puan toplayan iki ekibin maçında Beylikdüzüspor sahasında İstiklalspor'u 4-0 ye...